FIFA president saab Putinilt võimsa autasu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianni Infantino ja Vladimir Putin
Gianni Infantino ja Vladimir Putin Foto: Mikhael Klimentyev / Sputnik

Venemaa president Vladimir Putin allkirjastas määruse, millega antakse FIFA presidendile Gianni Infantinole Sõpruse Orden, vahendab TASS. Infantino teenib ordeni tänu «üüratule panusele 2018. aasta MMi korraldamisel.»

Venemaa korraldas eelmisel aastal esimest korda jalgpalli MMi 11 erinevas linnas (Moskvas, Peterburis, Sotšis, Kaasanis, Saranskis, Kaliningradis, Volgogradis, Rostov-on-Donis, Nižni Novgorodis, Jekaterinburgis ja Samaaras).

Infantino jäi Venemaa tööga rahule ning sõnas, et 2022. aasta MMi korraldaval Kataril on, kellelt õppida.

«Venemaa kohta oli paljudel inimestel palju hirme, aga see osutus väga turvaliseks MMiks, väga sõbralikuks MMiks».

Infantino lisas, et kõik Vene inimesed aitasid MMi toimumisele kaasa ja ta on veendunud, et venelaste kogemusi rakendades juhtub sama ka Kataris. «Jalgpalli MM Venemaal oli ajaloo parim. 2022 MM Kataris peab olema veelgi parem,» rääkis jalgpallijuht.

Venemaa kulutas jalgpalli maailmameistrivõistluste korraldamiseks umbes 650 miljardit rubla (8,5 miljardit eurot), saades selle pealt tulu 200 miljardit.  

«Suur raha, kuid jooksvate kulude seisukohast on see iseenesest küllalt tavaline summa,» märkis peaminister Dmitri Medvedev pärast MMi. «Majandusinimeste rehkenduste kohaselt teenisime selle pealt kusagil 200 miljardit rubla rohkem,» rõhutas Medvedev.

Eestlastest on Sõpruse ordeni saanud näiteks Arnold Rüütel, Eri Klas, Ita Ever, Anu Kaal, Kalev Timberg ja Anne Veski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles