Galerii: tulega mänginud Kalev/Cramo sai viienda järjestikuse võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalev/Cramo sai Eesti - Läti korvpalliliigas viienda järjestikuse võidu, alistades BK Ogre. Kalev juhtis poolajal pelgalt kolme punktiga, ent võitis kohtumise 118:92. 

Kalev võitis avaveerandi 34:21, kuid lasi seejärel vastastel järgi tulla ning poolajale mindi 57:54 eduseisul. Kolmanda veerandaja alguses tegi Kalev 6:0 spurdi ning seejärel enam vastaseid lähemale ei lastud.

Kalevi parimana tõi Tony Wroten 18 punkti, lisades ka 15 resultatiivset söötu. Reggie Lynch viskas 16, Branko Mirkovic 15 silma. Vastaste parimad olid 16 punktiga Janis Poznaks ja Rinalds Sirsnins.

Kalev/Cramole oli see viies järjestikune võit, seni oli jagu saadud Valmierast, Jurmalast, Jekabpilsist ning Tartu Ülikoolist. Liigatabelis hoitakse 18 võidu ja 2 kaotusega kolmandat kohta.

Tartu Ülikooli alistas väga pingelises mängus Tallinna Ülikool/Kalevi viimasel sekundil 84:82. Tallinna klubi võitis avaveerandi 29:20, poolajaks sulas nende edu aga neljale punktile. Neljandal veerandil läks Tartu klubi juhtima, kuid 2 minutit enne lõppu suutsid tallinlased 82:82 viigistada.

Lõpulahendus jäi viimaste sekundite peale, kui kodumeeskonnal oli seitse sekundit enne kohtumise lõppu kasutada küljeaut ja võimalus võit koju jätta. Mängujuht Taylor Stafford kaotas aga palli ning viimase lahenduse õigus jäi tartlastele. Küljeaudist toimetati pall Kregor Hermetini, kelle esimene vise läks küll mööda, aga pall kukkus koondislasele tagasi ja ühelt jalalt teele lastud vise maandus koos sireeniga korvis. Tartu Ülikool sai sellega kirja väga väärt 84:82 võidu.

Üle 37 minuti mänginud Arnas Velicka vedas Tartu Ülikooli mängu ja kogus 27 punkti, üheksa korvisöötu ja kaheksa lauapalli. Kregor Hermeti arvele kanti 21 punkti ja viis lauapalli. Julius Kazakauskas kogus 16 punkti ja viis lauapalli ning Tautvydas Šležas lõpetas 12 punkti, üheksa lauapalli ja viie korvisööduga.

Tallinna Kalev/TLÜ parim oli 17 punkti ja kaheksa lauapalliga Karl-Johan Lips. Damarcus Harrison viskas 15 punkti ja võttis kuus lauapalli. Võrdselt 12 punkti peale jäid Taylor Staffor ja kolm kaugviset tabanud Mario Paiste.

Tartu Ülikooli peatreeneri Priit Vene sõnul saadi teisel poolajal kaitse toimima ja see tõi ka edu.

«Tänane mäng oli üks pikk kannatuste jada, aga lõpuks saime võidu kätte ja see on kõige tähtsam. Esimesel poolajal viskasid nad küll 50 punkti, aga õnneks me saime ise ka sisse, nii et selle taha ei jäänud. Teisel poolajal saime oma kaitseplaani enamvähem toimima ja nagu ma ka meestele ütlesin, et mänge võidetakse viimase kahe minutiga. Tegutsesime lõpus kindlamalt ja viimase lahendusega oli õnne ka, aga nagu öeldakse, et õnn tuleb ikka ise tuppa lasta,» võttis Vene mängu kokku.

Tartu Ülikoolile oli see üheksas võit 10 kaotuse kõrvale ning sellega tõusti taas üle play-offi piiri ehk kaheksandale reale. Tallinna Kalev/TLÜ on 10 võidu ja 11 kaotusega koht eespool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles