Blogi: Eesti tennisenaiskond kaotas otsustavas paarismängus Rootsile (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit mullu Tallinnas toimunud Fed Cupi turniiril.
Anett Kontaveit mullu Tallinnas toimunud Fed Cupi turniiril. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Poolas Zielona Goras peetaval Euroopa-Aafrika tsooni I grupi turniiril kaotas  Eesti tennisenaiskond Rootsile otsustava paarismängu 1:2  (6:2, 0:6, 1:6). Eile meie grupi eeldatava soosiku Ukraina tulemusega 2:1 alistanud Rootsi oli sama skooriga parem ka Eesti naiskonnast ning omab häid šansse alagrupi võidule.

Eesti naiskonda esindavad Poolas Anett Kontaveit (WTA 20.), Jelena Malõgina (-), Maileen Nuudi (-), Saara Orav (-) ja Valeria Gorlatš (-). Elena Malõgina kaotas täna Johanna Larssonile kahes setis 2:6 ja 3:6. Seejärel alistas Anett Kontaveit oma hea sõbranna, Eesti juurtega Rebecca Petersoni 6:4, 6:4. Paarismängus alustasid Kontaveit ja Saara Orav bravuurikalt ja võitsid avaseti 6:2, kuid seejärel nende hoog rauges ning kaotati kaks setti kindlalt 0:6 ja 1:6.

Homme kohtub Eesti alagrupi viimases mängus Ukrainaga, kes oli täna parem Bulgaariast 2:1.

Enne mänge:

Eesti naiskond kaotas eile Fed Cupi tsooniturniiril Poolas alagrupi esimese ja kõige tähtsama lahingu Bulgaariale 1:2.

Valeria Gorlatš (edetabelikohata) alistus Isabella Šinikovale (WTA 251.) 6:7, 3:6, Anett Kontaveit (WTA 20.) viigistas Viktoria Tomovast (WTA 158.) 6:1, 6:7, 6:1 jagu saades üldseisu, kuid paarismängus pidid Kontaveit ja Maileen Nuudi Šinikova-Tomovale 2:6, 2:6 alla vanduma. «Võimalusi oli igas mängus,» sõnas koondise kapten Märten Tamla. «Loomulikult: Valeria võit olnuks kõva eneseületus. Paarismängus oli aga palju tähtsaid punkte, geimpalle, mis kõik läksid vastastele.»

Täna kohtub Eesti Rootsi ja homme Ukrainaga – mõlemad on Bulgaariast kõvemad pähklid. Et täita turniiri eel seatud eesmärk ja jääda esimesse tugevusgruppi püsima, tuleb seega ilmselt alistada A-grupi viimane naiskond ehk eelduste järgi Caroline Wozniackita Taani.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles