Sildaru ja tema konkurendid jahivad medaleid eestlanna abiga disainitud suuskadel

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru suusad on disainitud tema enda mõtetest.
Kelly Sildaru suusad on disainitud tema enda mõtetest. Foto: Christian Pondella/Red Bull Content Pool

Kelly Sildaru ja tema konkurendid võistlevad Park City maailmameistrivõistlustel medalite eest Sildaru kaasabiga disainitud suuskadel.

Umbes aasta tagasi palus Faction Sildarult, et ta hakkaks koguma oma mõtteid järgmise aasta suusamudeli disainiks. Kui Sildaru ideed kokku korjas ja need disainerile saatis, sai ta tagasi umbes 20 erinevat suusadisaini.

«Valisin siis nende seast oma lemmikud välja ja hakkasin nende vahel erinevaid elemente ja värve kombineerima. Nii need suusad lõpuks valmis saidki,» ütles Sildaru, kes ei nõustu väitega, et tema need suusad disainis. «Need on minu mõtetega disainitud suusad,» täpsustas ta.

Poest Sildaru mõtetega disainitud suuski veel osta ei saa, sest tegu on järgmise aasta mudeliga. Küll aga sõitis ise Sildaru uhiuute suuskadega juba Aspeni X-mängudel, võites nendega ka kolm medalit. Täpselt sama disainiga suuskadega võistles Aspenis Big Airi kuldmedali näiteks šveitslanna Mathilde Gremaud, aga ka pargisõidus Sildaru järel teise koha saanud Sarah Höfflin. Sildaru konkurentidest kuuluvad veel Factioni suusatiimi Devin Logan ja Giulia Tanno. 

Aspeni X-mängude pargisõidu medalikolmik.
Aspeni X-mängude pargisõidu medalikolmik. Foto: Eric Lars Bakke / ESPN Images

Aspeni X-mängude ajal käis Sildaru isal Tõnis Sildarul meilivahetus Factioniga juba ka järgmise aasta disaini suhtes. Küll aga avaldas 16-aastane Sildaru, et tegelikult pole talle kunstiannet eriti antud.

«Kõige parem näide on see, et kui ma pean kunsti tundi minema ja õpetaja ütleb eelmisel nädalal, et hakkame nüüd järgmisel korral teatud asja joonistama. Ma võtan kõik vajalikud asjad kaasa ja mõtlen oma peas täiuslikult välja, kuidas ma need jooned tõmban. Reaaluses ei tule sellest midagi ilusat välja,» ütles Sildaru lõbusalt.

Juba täna loodab Sildaru kõnealuste suuskadega teha oma täiskasvanute MMi debüüdi. Teadupärast ei saanud ta Park City MMil Big Airis hoopuuduse tõttu startida. Eile jäeti aga sootuks ära pargisõidu võistlus. Täna on kavas rennisõidu kvalifikatsioonivõistlus, mis algab Eesti aja järgi kell 20.15. Ilmasõnumid Park Cityst on positiivsed, mis annab lootust, et Sildaru saab oma debüüdi lõpuks tehtud.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles