Tõnis Sildaru: Kelly peab kuldmedali võitmiseks end ületama

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru on noorim naiste rennisõidu X-mängude medalivõitja.
Kelly Sildaru on noorim naiste rennisõidu X-mängude medalivõitja. Foto: Christian Pondella/Red Bull Content Pool

Kelly Sildaru pääses Park City maailmameistrivõistlustel rennisõidus finaali. Tema treeneri Tõnis Sildaru sõnul peab Kelly kuldmedali võitmiseks laupäeval end ületama.

Rennisõidu kvalifikatsiooni võitis suurfavoriit Cassie Sharpe 93,20 punktiga. Sildaru oli 92 punktiga teine, Brita Sigourney 90,20 punktiga kolmas ning Rachael Karker 89,60 punktiga neljas. Tõenäoliselt jagavad need neli naist laupäeval ka medalid.

Sildaru tegi tänasel võistlusel täpselt sama kava, mida tegi ka Aspeni X-mängudel, kus võitis hõbemedali. Parema tulemuse sai ta kirja avalaskumisel. Tema teist katset hinnati 87,60 punkti vääriliseks.

«Kõik tegid enam-vähem oma tulemuse ära. Ise üritasime teisel katsel haardeid pikemaks ning hüpetele kõrgust juurde saada,» ütles Tõnis Sildaru.

Kvalifikatsiooni võitja Sharpe’i esituse kohta sõnas Tõnis Sildaru: «Kui ta tahab, siis ta võidab. Talle on väga raske vastu saada. Selleks, et teda võita, peab ise väga tugev olema, mitte lootma tema ebaõnnestumisele.»

Laupäeval on Sildarul võimalik lühikese treeningu käigus enda sõitu veidi mugavamaks lihvida, ent suuri muudatusi enam teha ei saa. «Kuldmedali võitmiseks peab Kelly end ületama. Selleks, et Cassiele vastu saada, peab ta oma sõidu saama mugavamaks, haarded pikemaks ning hüpped kõrgemaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles