Saaremaa pani Tartule pinged peale (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Põlluäär (paremal) arvab, et Saaremaa jääb põhihooajal Tartu järel teiseks.
Siim Põlluäär (paremal) arvab, et Saaremaa jääb põhihooajal Tartu järel teiseks. Foto: Irina Mägi

Mullu klubivõrkpalli ukse pauguga lahti löönud ja debüüthooajal kolm trofeed noppinud Saaremaa astus tänavu väikese, aga see-eest üliolulise sammu Credit24 Meistriliiga põhihooaja esikoha poole, kuid selleks vajavad nad TalTechi abikätt. See tundub aga ebatõenäoline.

Saaremaa alistas eile haaravas neljageimilises lahingus seni liigatabelit juhtinud Tartu Bigbanki tulemusega 3:1 (26:24, 23:25, 25:22, 25:21). Saarlased näitasid koduväljakul võitlejahinge igas geimis, eriti aga neljandas, kus tulid välja seitsmepunktilisest kaotusseisust ja võitsid.

Saaremaa diagonaalründaja Siim Põlluäär vihjas pärast mängu, et vajalikud võidupunktid tulid peatreener Urmas Tali hiilgavast taktikamängust. «Meil tulid kõik mängijad vahetusest väga hästi sisse ja see toimis. Tartu ei saanud meid blokis kinni. Nad lagunesid ära ja neil ei tulnud midagi välja,» lausus ta.

Kui saarlased lõpetasid eilse mänguga põhihooaja, siis tartlastel on jäänud pidada veel üks mäng, võõrsil TalTechiga, kes asub liigatabelis viimasel play-off’i viival, kaheksandal kohal. Praegu lahutab Tartut ja Saaremaad üks punkt ehk taaralinlased vajavad viimasest mängust hädasti võitu, et kindlustada põhihooaja esikoht ja finaalturniiri korraldusõigus. Tartu kasuks räägib ka asjaolu, et TalTechil pole viimases matšis enam midagi mängus – ülikooliklubi lõpetab põhihooaja kaheksandal tabelireal.

Ka konkurent Põlluäär märkis, et Tartu saab ilmselt TalTechist probleemideta jagu ja möödub Saaremaast liigatabelis. «Pigem küll. Oleme realistid – Tartu võtab oma, aga tähtsad mängud alles tulevad,» vaatas Põlluäär juba play-off’i poole.

Võitjate parimaks punktitoojaks kerkis 13 silma kogunud Põlluäär, meeskonnakaaslased Harri Palmar ja Helar Jalg lisasid mõlemad 12 punkti. Üleplatsimeesteks kerkisid mullu Saaremaa särki kandnud, kuid tänavu Tartu ridades põhiraskust kandev Hindrek Pulk ja Jan Helenius, kes mõlemad tõid 16 punkti.

Põhiturniiri viimased matšid peetakse 15.–17. veebruaril.

Credit24 Meistriliiga tabelitipp:

1. Saaremaa VK 48 punkti (20 mängust)
2. Tartu Bigbank 47 p (19)
3. Riia Tehnikaülikool 43 p (19)
4. Pärnu VK 39 p (18)

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles