Sügisesed tagasilöögid Magnus Kirti ei ehmatanud

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mul on hea meel, et mul on Tõrvas saal, kuhu võin päeval ja ööl sisse astuda ning trenni teha,» rõõmustab Magnus Kirt oma varalahkunud isa Peetri rajatud spordiklubi üle.
«Mul on hea meel, et mul on Tõrvas saal, kuhu võin päeval ja ööl sisse astuda ning trenni teha,» rõõmustab Magnus Kirt oma varalahkunud isa Peetri rajatud spordiklubi üle. Foto: Tairo Lutter

Kui Eesti aasta meessportlane Magnus Kirt kodulinna Tõrvat külastab, on teda alati ootamas kodune jõusaal. Isa Peetri rajatud A&T Spordiklubi linna servas pole just suur, ent on hubane – ning Kirt teab, et ka varajastel hommikutundidel võib ta siin võistlusteks vormi lihvida. Eile sai odaviskaja seal rõõmusõnumi: Kirt pälvis aasta riikliku spordiauhinna 9600 euro väärtuses.

Kirt on Tõrva linna au ja uhkus, kinnitab odaviskaja esimene treener ja kehalise kasvatuse õpetaja Urmas Uhtjärv. Seda enam, et mullusel aasta meessportlasel võttis aega, et võimete laegas avaneks, ning edu taga on aastatepikkune töö. Noormees, kes jäi jooksurajal vahel alla isegi oma kaks aastat nooremale õele Kirkele, on nüüd tõusnud maailma tippu.

Jalgratta leiutamise asemel ketivahetus

«Silmaga nähtavaid eeldusi tal polnud ning esmapilgul oli temavanuseid poisse palju andekamaid. Aga siis ta pidigi ise rohkem pingutama,» meenutab Tõrva kooli kehalise kasvatuse õpetaja Uhtjärv 20 aasta tagust esmakohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles