Kellele kuulub Eesti kettaheiterekord?

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Salak-Horina mullu kevadel Moskvas Punase väljaku lähedal ajaloomuuseumi ees.
Anne Salak-Horina mullu kevadel Moskvas Punase väljaku lähedal ajaloomuuseumi ees. Foto: Jaanus Piirsalu

Eesti Kergejõustikuliit (EKJL) arutas pikalt, kas kinnitada Moskvas elava eestlanna Anne Salak-Horina 1986. aastal Tallinnas saavutatud kettaheitetulemus 66.42 Eesti rekordina, kuid otsustas, et see pole võimalik.

EKJLi tehnilise komisjoni üksmeelse arvamuse järgi ei kõlba Salak-Horina tulemus, mis ületab Elju Kubile kuuluvat ametlikku Eesti naiste kettaheiterekordit 65.00 ligi poolteise meetriga, põhjusel, et keegi ei tea, millise kettaga see tulemus 32 aastat tagasi Tallinnas Snelli tiigi juures heideti. Samuti pole teada, millega ja mismoodi seda tulemust mõõdeti.

«Kindlad võime olla ehk ainult selles, et sooritus oli määrustepärane. Meie kohtunikel pole kunagi kombeks olnud määrustele mittevastavaid katseid ära mõõta, kuid teades, milliste ketastega tollal heideti…,» seisab EKJLi juhatusele saadetud tehnilise komisjoni otsuses, mida arutati mitu kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles