Blogi: Kontaveidita Eesti tennisenaiskond jätkab Fed Cupil võiduta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit (vasakul) ja Maileen Nuudi Fed Cupi avamatšis Bulgaaria vastu.
Anett Kontaveit (vasakul) ja Maileen Nuudi Fed Cupi avamatšis Bulgaaria vastu. Foto: Sobala/PressFocus/SIPA / Sobala/PressFocus/SIPA

Poolas Zielona Goras peetaval Euroopa-Aafrika tsooni I grupi turniiril jätkab Eesti tennisenaiskond võiduta, kui kolmandal võistluspäeval kaotati mõlemad üksikmängud tugevale Ukraina koondisele. Kui avamatšis kaotas Saara Orav (-) tulemusega 3:6, 1:6 Marta Kostjukile (WTA 195.), siis teises üksikmängus jäi Jelena Malõgina (-) kuivalt numbritega 0:6, 0:6 alla Katerina Kozlovale (WTA 126.). Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 20) sai täna puhkepäeva, et valmistuda homseteks ellujäämismängudeks. Et Eesti tennisenaiskond täidaks turniiri eel püstitatud eesmärgi ehk gruppi püsimajäämise, tuleks homme alistada Caroline Wozniackita (WTA 10.) mängiv Taani naiskond.

Eesti naiskonda esindavad Poolas Anett Kontaveit (WTA 20.), Jelena Malõgina (-), Maileen Nuudi (-), Saara Orav (-) ja Valeria Gorlatš (-). Ukraina koondisesse kuuluvad Lesia Tsurenko (WTA 24.), Dajana Jastremska (WTA 34.), Katerina Kozlova (WTA 126.), Marta Kostjuk (WTA 195.) ja Nadija Kitšenok (-).

Enne mänge:

Eesti naiskond kaotas eile alagrupi teise lahingu Rootsile 1:2. Jelena Malõgina kaotas esmalt Johanna Larssonile kahes setis 2:6 ja 3:6. Seejärel alistas Anett Kontaveit oma hea sõbranna, Eesti juurtega Rebecca Petersoni 6:4, 6:4. Otsustavas paarismängus alustasid Kontaveit ja Saara Orav bravuurikalt ja võitsid avaseti 6:2, kuid seejärel nende hoog rauges ning kaotati kaks setti kindlalt 0:6, 1:6.

Alagrupis on võiduta jätkav Eesti viimasel neljandal kohal. Rootsi on liidrina kogunud kaks võitu ning Bulgaaria ja Ukraina ühe võidu. Seega pole tänased mängud Ukraina vastu olulise tähtsusega ning suure tõenäosusega ootab Eestit laupäeval ees ellujäämismäng Caroline Wozniackita (WTA 10.) Taaniga.

Tenniseekspert Toomas Kuum usub, et seni kohustuslikud võidud teeninud Eesti esireket Anett Kontaveit (pildil, WTA 20.) jätab matši Ukrainaga üldse vahele.

«Eesti peab kohamängu vältimiseks Ukraina alistama ja seegi ei pruugi olla piisav. Usun, et kapten Märten Tamla mängitab Ukraina vastu meie teist ešeloni ja hoiab Kontaveiti kohtumiseks Taaniga,» sõnas ta.

Taani, kelle koosseisust puudub nende staarmängija Caroline Wozniacki (WTA 10.), on Fed Cupil autsaideri rollis. Kuuma sõnul on Eestil suured võiduvõimalused. «Taanlannadel on küll maailma juunioride esinumber Clara Tauson, kuid usun, et kui ka Taaniga peaks matš otsustavasse paarismängu minema, siis Eesti on ikkagi favoriit. Meil on kogemusi rohkem ja ma ei usu, et 16-aastane taanlanna veel meie vastu imet teeb,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles