JWRC-sarja debüüdiks valmistuv Poom testis lumepudrus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Poom ja Ken Järveoja Aluksne rallil.
Roland Poom ja Ken Järveoja Aluksne rallil. Foto: Ray Põder

Juba sellel laupäeval sõidetakse Kirde-Lätis Gulbene ümbruses Eesti autoralli meistrivõistluste ja Estonian Junior Challenge sarja teine etapp Sarma ralli. Võistlusele on registreerinud end 71 võistluspaari, kellest seitse alustavad heitlust Eesti meistrivõistluste klassi EMV3 kõrgete kohtade nimel. Kuna Estonian Junior Challenge arvestuses on lubatud võistelda vaid Ford Fiesta R2 võistlusautol, siis selles arvestuses on hooaja teisele rallile startimas kuus võistluspaari.

Kahes eelmainitud arvestuses on võistlustulle minemas ka Roland Poom – Ken Järveoja, kes jaanuari keskel sõidetud hooaja avarallil teenisid mõlemas arvestuses viienda koha punktid. Kuigi Estonian Junior Challenge arvestuses juhtisid nad rallit lähimate jälitajate ees 18,2 sekundiga, siis paraku käidi järgmisel katsel üle katuse ning poodiumiheitlus oli selleks korraks läbi. Aluksne ralli raames sõidetud kümnest katsest võitsid Poom – Järveoja kaks.

Sarma ralli eel on Poom ja Järveoja taas valmis oma võistlusklassides kõrgete kohtade eest heitlema. Enne eesootavat rallit tehti Lõuna-Eestis ka test, mis kulges edukalt.

«Võistluseelne test läks täitsa hästi. Rada oli küll Alūksnele täielik vastand, sest puhast joont polnud ja lumepudru sees sõitmist oli palju, aga sellel talvel polegi veel sellistes raskemates tingimustes sõita saanud. Kuigi ei tea, millised saavad täpselt Sarma ja Rootsi ralli tingimused olema, siis loodame, et saime mõlemaks eesootavaks ralliks hea ettevalmistuse,» sõnas Roland Poom peale Sarma ralli eelset testi.

Sarma ralli on Poomile ja Järveojale viimaseks ettevalmistuseks järgmisel nädalal algavaks Junior WRC hooajaks, mille avaetapp sõidetakse Rootsis. Sarnaselt Alūksne ralliga saab Poom ka Sarma rallil enda kiirust võrrelda  kahe tänavuse JWRC sarja konkurendiga, kelleks on Ken Torn ja lätlane Mārtiņš Sesks.

Kui Poomile saab järgmisel nädalal sõidetav Rootsi MM-ralli olema tema karjääri esimeseks JWRC-ralliks, siis Järveojal on varasemast ette näidata 13 JWRC arvestuse starti.

Möödunud aastal tegid mehed Sarma ralli viimasel katsel väikese sõiduvea, mille järel tekkis nende Ford Fiesta R2T võistlusautol õlileke, mille järel otsustasid Poom ja Järveoja peale viimase katse finišit, et tehnika säästmise eesmärgil ralli katkestatakse.

Sarma ralli esimene kiiruskatse saab alguse laupäeval kell 10.25. Kokku sõidetakse võistluspäevaga kaheksa kiiruskatset ja läbitakse 100,28 katsekilomeetrit.

Sarma ralli katsete tulemused leiab Läti autoralli meistrivõistluste kodulehelt: http://lrc.lv/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles