Kõva! Teatenaiskond sõitis MK-etapil sajandi parima tulemuse (2)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Talihärm.
Johanna Talihärm. Foto: Eberhard Thonfeld / imago/Camera 4

Eesti laskesuusanaiskond (Regina Oja, Tuuli Tomingas, Johanna Talihärm, Grete Gaim) tegi Canmore'is peetud MK-etapil vägeva sõidu ning sai üheksanda koha. Seejuures oli stsenaarium üsna sarnane meeste sõiduga - eestlannad olid vahepeal isegi kolmandad, kuid viimase vahetusega langeti üheksandaks. Viimati jõudis laskesuusanaiskond MK-sarjas esikümnesse hooajal 1992/1993.

Oma vahetuses vaid kaks varupadrunit kasutanud Oja tõstis Eesti naiskonna avavahetuse järel neljandaks, edestades teiste seas ka kahel trahviringil käinud Norrat ja ühel trahviringil käinud Venemaad pea kahe minutiga.

Teises vahetuses kasutas Tomingas vaid püstitiirus ühte varupadrunit ning tõstis Eesti esikolmikusse, kaotades liidrile Itaaliale 42 sekundiga ning Prantsusmaale 34,3 sekundiga. Seejuures sõitis Tomingas välja vahetuse teise aja, edestades seejuures ka Franziska Hildebrandi (Saksamaa).

Talihärma jaoks tekkisid ärevamad hetked püstitiirus, kus ta pidi kasutama ära kõik varupadrunid. Eesti langes küll viiendaks, lastes mööda 12 kohta tõusnud Norra (ja Tiril Eckhoffi), kuid suutis Šveitsi hoida 20 sekundi kaugusel.

Neljandas vahetuses sõitnud Gaim murdus viimases lasketiirus kui tugeva tuulega ei suutnud ta tabada kahte märki. Eesti lasi mööda Šveitsi, Austria, Tšehhi, USA ja langes üheksandaks. 

Esikoha nimel käis kõva võitlus - Saksamaa (1+12) ankrunaine Laura Dahlmeier läks küll viimae tiiru järel trahviringile, ent suutis Norrat 30,2 sekundiga edestada. Seejuures oli Norra esimese vahetuse järel alles 15. kohal. Terve võistluse esikolmikus püsinud Itaalia ankrunaine Federica Sanfilippo eksis samuti viimases tiirus ning langetas Itaalia trahviringile mineku tõttu neljandaks (+1.40,5, 1+8). Eesti kaotas Saksamaale +4.21,9 (2+15)

Viimati jõudis Eesti laskesuusanaiskond MK-sarjas esikümnesse hooajal 1992/1993. Ka viimastel aastatel ägasid eestlannad isegi finišisse jõudmisega. 13. jaanuaril 2018 murti needus ning jõuti üle kolme aasta finišisse. Tänavu on eestlannad samuti korralikult esinenud kui Oberhofi MK-etapil oldi 17., Hochfilzeni MK-etapil oldi 15., Ruhpoldingus 14.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles