Blogi: Eesti tennisenaiskond jäi Fed Cupil esimesse tugevusgruppi püsima (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit Fed Cupil.
Anett Kontaveit Fed Cupil. Foto: Sobala/PressFocus/SIPA/Scanpix

Et Eesti tennisenaiskonda tuli Fed Cupil meie kahest absoluutsest tipust esindama vaid Anett Kontaveit (WTA 20.), sai koondisele seada üksnes ühe eesmärgi: jääda Euro-Aafrika tsooni esimesse tugevusgruppi püsima. Selleks tuli ellujäämismängus alistada Taani.

Märten Tampla juhendatav Eesti tennisenaiskond täitis eesmärgi, sest südikalt võidelnud Valeria Gorlatš sai oma üksikmängus 6:3, 3:6, 6:0 jagu Hannah Viller Möllerist ning Eesti esinumber Anett Kontaveit alistas 6:1, 6:4 Karen Barritza. Eesti – Taani paarismängu ei toimunud.

Eesti jätkab Euro-Aafrika tsooni esimeses tugevusgrupis ja Taani langeb madalamasse divisjoni. Esimesest grupis kõrgemal asetsevad vaid kaks taset maailmaliigat, kuhu kuuluvad naiste tennise suurriigid.

Enne matši:

Taani kuulsaimat tennisisti, endist maailma esireketit Caroline Wozniackit (WTA 10.) Poolas toimuval turniiril ei kohta ja see tähendab, et merineitsimaa koondise vankrit veab Karen Barritza (WTA 669.). WTA tabelikoht, 780., on Taani viisikust veel ka 21-aastasel Emilie Francatil. Terve senise turniiri peale pole taanlased võitnud veel settigi.

Eesti kaotas samas alagrupi avamatšis tihedas heitluses Bulgaarile ja järgmises matšis vinges lahingus Rootsile 1:2. Mõlemas duellis sai Kontaveit võidu ja kaotus tuli vastu võtta paarismängu tulemusel. Eile sai Eesti koondise liider Ukraina vastu puhkepäeva ja peaks olema valmis täna Taanlasi kollitama.

Matši võitja langeb madalamasse divisjoni, võitja jätkab tsooni esimeses tugevusgrupis. Kõrgemal asetsevad vaid kaks taset maailmaliigat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles