Maailmameister Kelly Sildaru: eneseületus tegi sellest karjääri ühe emotsionaalseima medali (3)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailmameistriks tulnud Kelly Sildaru ütles pärast kuldmedali võitu, et tunneb end väga hästi, sest suutis finaalis teha suure eneseületuse.

Sildarule tõi MM-kulla viimasel katsel võetud suur risk. Ta tegi oma soorituse viimasel hüppel triki switch 1080, mida polnud mittegi kunagi varem proovinud isegi treeningul! «Ma polnud üldse kindel, kas peaksin seda proovimagi, sest kui ma poleks seda ära maandunud, poleks ma ka oma skoori parandanud,» ütles tol hetkel kolmandal kohal olnud Sildaru.

Sel hetkel, kui ta nägi, et neljandat positsiooni hoidev Rachael Karker viimasel katsel ebaõnnestus ning pronksmedal oli kindel, võttis Sildaru vastu otsuse riskida. Tema isa Tõnis Sildaru ütles talle vahetult enne laskumist: «See on sinu otsustada, kas sa tahad olla esimene, teine või kolmas.»

«Ütlesin isale, et vaatame!» avaldas Sildaru ning lisas: «Aga oma peas mõtlesin, et lähen üritan oma runi veelgi paremini teha ja proovin end siis viimasel hüppel ületada.»

Sildaru tunnistas, et on saanud rohkelt õnnesoove ning oma head soovid edastas talle ka Eesti peaminister Jüri Ratas. Poodiumil Eesti hümni kuulamist kirjeldas värske maailmameister aga kui väga liigutavat hetke.

Ühtlasi tunnistas Sildaru, et tegu on tema karjääri ühe emotsionaalseima medaliga ning seda saab võrrelda karjääri esimese Aspeni X-mängude kullavõiduga. «Suurvõistlus, eneseületus ning ootamatu võit tegid medali väga emotsionaasleks,» ütles ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles