Tallinna maratoni võitis sprinter

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Roos võidukana finišis.
Henri Roos võidukana finišis. Foto: Tallinna Maraton

Kõrvemaal toimunud 21. Tallinna suusamaratoni pikema distantsi läbis 335 ja lühema 109 suusatajat. Esimesena ületas 38 kilomeetri finišijoone Henri Roos ajaga 1:41.19. 

Teise koha sai Karl Erik Rabakukk ning kolmandaks tuli Juri Širokov. Kiireim naine Tallinna suusamaratonil oli Aveli Uustalu ajaga 01:55.04.

Roos võttis sõidu kokku: «Plaan oli täna lihtsalt trenni teha, et maailmameistrivõistlusteks harjutada. Ründasin mõned kilomeetrid enne lõppu ja tegin vahe sisse.»

Naiste võitja Kivil kommenteeris esikohta nõnda: «Täna ei olnud plaan võita, vaid lihtsalt nautida ja sõita. Esimese ringi lõpuks sain eesolijad kätte ning siis läksin juba oma teed. Ju siis suusad libisesid täna nii hästi ja sain teistel eest ära sõita.»

Suusatajad 21. Tallinna Maratonil Kõrvemaal.
Suusatajad 21. Tallinna Maratonil Kõrvemaal. Foto: Tallinna Maraton

Lühikese distantsi võitjaks tuli Andreas Koppa, kes läbis 19 kilomeetrit ajaga 54 minutit ja 03 sekundit. Naiste 19 kilomeetri lühidistantsi võitjaks tunnistati Aiki Jalakas. Tema ajaks fikseeriti 1:01.41.

Järgmine mõõduvõtt Estoloppeti sarjas on suur suusapidu 46. Tartu Maraton, mis leiab aset juba tuleval pühapäeval, 17. veebruaril. Vastavalt võimetele saab valida 63 km või 31 km pikkuste radade vahel. Start maratoni pikale distantsile antakse kell 09.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles