Postimehe video: võiduka teatemeeskonna liider: tulime otsima tugevat trenni

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täpselt nädal aega enne 46. Tartu maratoni sai avapaugu Eesti suurim suusamaraton, kui eelvõistlusena peeti ajaloos kuuendat korda Tartu teatemaraton. 12+20+14,6+16,4 km pikkuse teatemaratoni võitsid kindla ülekaaluga 19–21-aastastest laskesuusatajatest koosnenud võistkond Laskesuusatajad (Hans-Kristen Rootalu, Kristo Siimer, Marten Aolaid, Jüri Uha) koguajaga 2:38.47.

Nad edestasid teise koha teeninud Team Horeca Service One võistkonda (Andreas Baum, Taavi Kaiv, Risto Vaher, Martti Himma) 7 minuti ja 8 sekundiga ning poodiumi viimasele astmele kerkinud Koidu suusaklubi tiimi (Andres Laineste, Rainer Tokko, Asko Kuusalu, Alar Savastver) 13 minuti ja 18 sekundiga.

«Alguses oli isegi päris raske, kuna ma polnud ennast korralikult soojaks sõitnud ning puusad jäid kuidagi kinni. Aga muidu oli täitsa hea,» ütles teist vahetust sõitnud 19-aastane Siimer, kelle sõnul olid suusad head ning pehmed rajaolud ei seganud teda samuti.

Miks otsustati tiimikaaslaste seas just Siimer teatemaratoni kõige pikemat vahetust (20 km) sõitma panna? «Senise hooaja vältel olen mina olnud kõige kiirem enda sõpradest. Mõtlesime, et mina lähen kõige pikemat distantsi sõitma, see tuleb mul hästi välja,» selgitas neljaliikmelises võistkonnas vaid koondisekaaslasest Marten Aolaiust 11 päeva varem sündinud Siimer.

Ta tunnistab, et teatemaratonile osalev koosseis tuli Tartu maratoni eelüritusele võidumõtetega. «Tulime võitma ning teine põhjus on tugev trenn, kuna lähinädalate jooksul pole võistlusi tulemas. Seega oli õige aeg ja koht, kus saab võistelda ning vormi hoida,» tõdes Siimer.

Hans-Kristen Rootalu (paremal) on pääsenud Tartu teatemaratonil järgmistest ligi kahe minuti kaugusele ning annab teist vahetust sõitvale Kristo Siimerile üle ajavõtukiibi.
Hans-Kristen Rootalu (paremal) on pääsenud Tartu teatemaratonil järgmistest ligi kahe minuti kaugusele ning annab teist vahetust sõitvale Kristo Siimerile üle ajavõtukiibi. Foto: Kristjan Teedema / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Kuidas aga tugevat trenni teha, kui vastaseid täna noortele ja vihastele laskesuusatajatele polnud? «Tuleb ennast sundida ning kui rada on raske ja sula, siis tugev trenn tuleb iseenesest. Kui number on seljas, siis tuleb üldjuhul pingutamine ka,» tunnistas Siimer, kel polnud ennast raske tugevaks pingutuseks motiveerida.

Jaanuari lõpus ja veebruari alguses toimusid Slovakkias Osrblies noorte ja juunioride maailmameistrivõistlused, kus haigeks jäänud Siimer teenis 15 km tavadistantsil 61. koha, 10 km sprindidistantsil 39. koha ning 12,5 km pikkusel jälitussõidul 44. koha. «Pärast individuaalsõitu jäin haigeks, aga paari-kolme päevaga ravisin ennast enamvähem terveks ning sain uuesti võistelda. Läks natuke kehvasti, aga pole hullu, EM on tulekul,» vaatas detsembri keskel juunioride karikaetapil 12. koha teeninud Siimer lootusrikkalt tulevikku.

Juunioride EM on tänavu kavas Norras Sjusjöenis 4.–13. märtsini.

Kõik Tartu teatemaratoni tulemused on nähtavad SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles