Teistsugust taktikat proovinud Alusalul jäi eesmärk täitmata

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inzell on Saskia Alusalu jaoks olnud kodu juba üheksa aastat. FOTO: Lukas Barth-Tuttas/EPA
Inzell on Saskia Alusalu jaoks olnud kodu juba üheksa aastat. FOTO: Lukas Barth-Tuttas/EPA Foto: LUKAS BARTH-TUTTAS/EPA

Mullu Eesti Vabariigi sünnipäeval olümpiamängudel kiiruisutamise ühisstardis neljanda koha saanud ja aasta naissportlase tiitli teeninud Saskia Alusalu MM Inzellis lõppes pigem pettumusega. «Eesmärk oli poodium,» kinnitas 13. koha saanud Alusalu Postimehele.

Võrreldes Pyeongchangi olümpiamängudega, kus Alusalu teenis vahefinišitega 15 punkti, kasutas eestlanna teistsugust taktikat ning teenis punkti vaid esimeses vahefinišis.

«Tänase seisuga mul finišisprindiks kiirust pole, mille tõttu võtsin plaaniks otsida võimalusi äraminekuks võistluse teises pooles. Siis on küll keerulisem ära minna, aga eesmärk oli täna poodium ja selleks tuli võtta suurem risk, mitte lihtsalt punktide peale sõitma minna,» selgitas Alusalu.

Poolel distantsil tekkis äraminekuks ka lootust, kui kukkumise tagajärjel said kannatada Pyeongchangi olümpiahõbe, korealanna Bo-Reum Kim ja olümpiavõitjast jaapanlanna Nana Takagi. Alusalul õnnestus kukkumist vältida ning ta tõusis ettepoole, kuid juhtgrupi rünnak tõrjuti kärmelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles