Põline Manchester Unitedi elav legend teeb peatreeneridebüüdi

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Scholes.
Paul Scholes. Foto: Mike Egerton / PA Wire/PA Images

Kogu jalgpallurikarjääri vaid Manchester Unitedi meeskonnas sisustanud legendaarne poolkaitsja Paul Scholes on nimetatud Inglismaa teises liigas palliva tiimi Oldham Athletic peatreeneriks, vahendab BBC.

44-aastane endine Inglismaa rahvuskoondislane on võtnud vastu pakkumise, et teha peatreeneridebüüt just Oldhami eesotsas – klubi, mida ta väikese poisina tulihingeliselt toetas. Esialgu on sõlmitud 1,5 aasta pikkune leping.

«Paul on võitnud jalgpallis kõik, mis võimalik,» tunnustas Oldhami omanik Abdallah Lemsagam kõigi aegade üheks paremaks poolkaitsjaks peetavat Scholesi, kes jooksis mängijakarjääri jooksul aastatel 1993–2013 ManU särgis väljakule koguni 718 korda, millest 499 olid Premier League’i kohtumised. Kõikide sarjade peale lõi ta Punaste Kuradite ridades 155 väravat.

«Ta on mees, kes toob meie klubisse väga palju jalgpallialaseid teadmisi ning tema nälg peatreenerina edukalt tegutsemiseks saavad kõik näha. Pole saladus, et ta tahtis seda tööd väga saada juba ammu ning ta armastab seda klubi väga,» lisas Lemsagam.

Inglismaa koondist jõudis Scholes aastatel 1997–2004 esindada 66 korral ning lüüa selle aja jooksul 14 väravat.

Oldhami järgmine matš Inglismaa teises liigas on kavas juba homme, kui koduväljakul minnakse vastamisi Yeovil Towni meeskonnaga. 30 mänguvooru jooksul on Oldham seni teeninud 11 võitu, 9 viiki ja 10 kaotust, hoides 24 meeskonna konkurentsis 42 punktiga 14. kohta. Seejuures jääb näiteks üheksandal positsioonil paiknev Stevenage kahe vähem peetud kohtumise juures kõigest viie punkti kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles