Tartu Tammekaga taasliitub kogenud Eesti ründeäss

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albert Prosa.
Albert Prosa. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Premium liigas mängiv Tartu Tammeka tugevdas uue hooaja eel esindusmeeskonda kogenud ründaja Albert Prosaga.

28-aastane Prosa mängis Tartu Tammeka eest ka aastatel 2008-2011, olles ise Tartu meeskonna kasvandik. Nelja hooajaga lõi Prosa kokku 42 väravat. 2017. aastal lõi Prosa Infoneti ridades Premium liigas 27 väravat, millega jäi jagama esikohta Rauno Sappineniga.

Möödunud hooajal lahkus Prosa esmalt Maltale FC Vallettasse, kuid liitus suvel soome meeskonna TPS-iga. Uueks hooajaks on Prosa aga tulemas tagasi kodumaale ning taas esindamas endise koduklubi Tammeka värve.

«Pärast Tristan Koskori lahkumist asusime kohe mängijateturul ringi vaatama, et leida ründaja positsioonile korraliku tasemega asendus. Üheks oluliseks kriteeriumiks oli ka see, et lisaks headele jalgpalluri omadustele, sobiks mängija hästi ka meie kultuuriruumi,» rääkis meeskonna juhatuse liige Ken Viidebaum Tammeka kodulehel.

«Kuigi radaril oli päris mitu mängijat, oli Albert koheselt meie esimene eelistus just selle tõttu, et ta on Tartust pärit, tunneb treenereid ja klubi juhtkonda ning tema Tammeka taust on sümboolse tähendusega nii klubile kui ka kogu Tartu jalgpallipublikule. Omalt poolt loodame, et Albert jätkab sealt, kus tal 2011 aastal Tammeka eest pooleli jäi (25 väravat Tammeka eest),» lausus Viidebaum. 

Prosa on oma karjääri jooksul jõudnud seitsmel korral esindada ka Eesti rahvuskoondist. Prosa tipphetkeks oli Rootsi koondisele löödud värav 2016. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles