Blogi: Kontaveit tuli kõrgetasemelisel Katari turniiril välja raskest seisust ning jõudis teise ringi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit Fed Cupil.
Anett Kontaveit Fed Cupil. Foto: Sobala/pressfocus/sipa/Sobala/pressfocus/sipa

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 20.) alistas Kataris toimuva kõrgetasemelise Doha Total Openi nimelise tenniseturniiri avaringis tulemusega 7:6 (3), 6:3 kvalifikatsiooniturniiri kaudu põhitabelisse pääsenud hiinlanna Lin Zhu (WTA 108.). Teises ringis läheb eestlanna vastamisi endise maailma esinumbri, sakslanna Angelique Kerberiga (WTA 6.), kes oli avaringis vaba.

Avasetis jäi Konteveit kiiresti 0:3 kaotusseisu, kuid võitis siis kaks geimi järjest. Zhu vastas aga samaga ning 22-aastase eestlanna kahjuks särasid järsku tablool 2:5 kaotusnumbrid. Seejuures oli Kontaveidist kolm aastat vanemal hiinlannal kasutada koguni settpall, aga eestlanna suutis tulla raskest seisust välja ning viia avasett kiiresse lõppmängu, kus ta teenis juba kindla 7:3 võidu.

Tuulistes oludes peetud kohtumise teises setis jätkas Kontaveit kuni seisuni 4:1 heas hoos, aga lasi seejärel Zhul võita kaks geimi järjest ning kutsus seetõttu väljakule oma inglasest treeneri Nigel Searsi. Sellest käigust tundus olevat kasu, sest enam Kontaveit ei eksinud ning tüüris matši juba kindlalt võidusadamasse.

Tund ja 44 minutit kestnud kohtumises ei servinud kumbki mängija ühtegi ässa. Zhu patustas aga koguni 11 topeltveaga Kontaveidi ühe vast. Eestlanna realiseeris üheksast murdepallist neli (44 protsenti), Zhu aga 11st 3 (27 protsenti). Kõikidest punktidest (175) võitis Kontaveit 94 vastase 81 vastu.

Enne mängu:

Kontaveidi vastane esimeses ringis on hiinlanna Lin Zhuga (WTA 108.). Hiinlanna on sel turniiril juba kolm korda kvalifikatsioonis väljakul käinud ning viimases kohtumises võttis Zhu kindla 6:2, 6:1 võidu ameeriklanna Alison Riske'i (WTA 52.). Selle põhjal võib arvata, et lihtne täna Kontaveidil olema ei saa.

Varasemalt on Kontaveit ja Zhu kahel korral ka kohtunud, mõlemad korrad on mängu võitnud just Kontaveit. Aastal 2015. Ilkey's võitis Kontaveit 6:7, 6:1, 6:0 ning 2016. aastal Guanzhous 6:1, 3:6, 6:0.

Kui Kontaveit peaks kohtumise võitma, ootab teda teises ringis ees maailma kuues reket Angelique Kerber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles