Toro Rosso meeskond saab uueks hooajaks Red Bulli eelmise aasta komponente

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toro Rosso.
Toro Rosso. Foto: CHARLES COATES / AFP

Toro Rosso 2019. aasta võistlusmasin koosneb mitmetest osadest, mis on tulnud Red Bulli 2018. aasta vormeli pealt.

Kuna Ferrari on nüüdsest suuremas sidemes Sauber-Alfa Romeoga ning Haas saab Ferrari kaudu oma masinatele mitmeid osi, tehti ümberkirjutus reeglites ka Red Bulli ja Toro Rosso vahel, et nemad samuti omavahel rohkem koostööd teha saaksid.

Näiteks on tuleval hooajal Toro Rosso masina tagumine osa äravahetamiseni sarnane Red Bulli meeskonna vormeli tagaosaga. Lisaks on mõlemal meeskonnal uuest hooajast kasutuses Honda jõuallikas.

«Me ostame Red Bulli meeskonnalt põhimõtteliselt teatud osad sisse ning mingi osa asjadest toodame ise. Tegelikult saame Red Bullilt mitmeid komponente, aga need on eelmise aasta vormelite pealt tulnud osad,» rääkis olukorrast meeskonna pealik Franz Tost.

Selline käitumisviis peaks aitama väiksema eelarvega meeskondadel endiselt küllaltki heas seisus olla ning võimalusel ka konkurentsis püsida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles