Pyeongchangi olümpiavõitja jäeti Norra MM-koondisest välja

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simen Hegstad Krüger Pyeongchangi taliolümpiamängudel.
Simen Hegstad Krüger Pyeongchangi taliolümpiamängudel. Foto: JON OLAV NESVOLD / imago/Bildbyran/SCANPIX

Pyeongchangi taliolümpiamängudel murdmaasuusatamises kaks kuldmedalit ja ühe hõbedase autasu pälvinud norralane Simen Hegstad Krüger jääb järgmisel nädalal Austrias Seefeldis toimuvalt suusaalade MMilt eemale.

Mullu Lõuna-Koreas Pyeongchangis meeste 30 km suusavahetusega sõidus kaasmaalaste Martin Johnsrud Sunby ja Hans Christer Holundi ees olümpiavõitjaks kroonitud Krügeri otsustasid Norra murdmaakoondise treenerid tänavusest MM-koondisest välja jätta. Seevastu on suusavahetusega sõidus üles antud Sundby, norralaste superstaar Johannes Høsflot Klæbo, Sjur Røthe ja Emil Iversen. Krüger on jäetud reservi.

Sprindivõistlusel saavad võimaluse MM-tiitlit püüda lisaks Klæbole ka Iversen, Finn Haagen Krogh ja Sindre Bjørnestad Skar. Reservmehena jääb ootele Eirik Brandsdal.

Krüger tunnistas, et suusavahetusega sõit oli tema jaoks tänavuse hooajaks üheks peaeesmärgiks. «Kui ma olen ise selle kõige keskel, siis on raske selle otsusega nõus olla, aga kui keegi teine oleks jäetud koondisest välja, siis ma ei usu, et ta oleks ennast samuti hästi tundnud,» ütles ta.

Norra meestekoondise treeneri Eirik Myhr Nossumi jaoks oli otsust samuti raske langetada ning ta ei oleks arvanud, et see teda niivõrd palju mõjutab. «Ma arvasin ise, et ma olen rohkem must ja valge ja pragmaatiline,» ütles kolm päeva mõtlemisaega võtnud Nossum.

Siiski loodab Krüger MMil veel pääseda 50 km sõidus valikusse, milleks ta ka pingsalt valmistumist jätkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles