Kommentaar: aju ja jõu duell palliväljal ehk miks võiks Ajax Reali võita

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaxi mängija Matthijs de Ligt rahustas klubi poolehoidjaid novembris Ateena olümpiastaadionil peetud Meistrite liiga kohtumise eel. 
Ajaxi mängija Matthijs de Ligt rahustas klubi poolehoidjaid novembris Ateena olümpiastaadionil peetud Meistrite liiga kohtumise eel. Foto: / imago/Pro Shots

Sümpaatiaid ja antipaatiaid võib ju suurtele spordiheitlustele kaasa elades tekkida igasuguseid, aga kui omavahel hakkavad maid ja mõisaid jagama Amsterdami Ajaxi ja Madridi Reali jalgpalliklubi, siis… Ses duellis põkkub justkui kõik, mis üldse põkkuda saab. Just säärane erapooletu, publikule meeldivalt kütkestav konflikt täna õhtul Meistrite liiga 1/8-finaali avavaatuses lahti rullub.

Jah, Real on teinud ajalugu, mis väärib tänapäevases aina konkurentsitihedamas ja rikkamaks muutuvas klubijalgpallis julgelt sõna «uskumatu». Võita kolm Meistrite liiga trofeed ühtejutti on kõike seda arvestades ülivõimas saavutus.

Jah, Real on viimastel aastatel lähenemist mõnevõrra muutnud. Enam ei luhvtitata päris sadu miljoneid, et saada enda ridadesse Cristiano Ronaldo, Gareth Bale või mõni muu esimese suurusjärgu täht (galactico, nagu tavatsetakse kuninglikus klubis sel puhul öelda). Tänavuse hooaja eel teiste hulgas toodud Vinicius Junior ja Thibault Courtois liigitusid pigem kindlasti tarkade kui hirmkallite ostude kategooriasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles