Postimees TV: Sildarud loodavad ema tiimi uueks liikmeks värvata

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Freestyle-suusatamise maailmameister ja X-mängude võitja Kelly Sildaru ja ta isa Tõnis rääkisid Kanal 2 saates eilses saates «Õhtu», kuidas MMi rennisõidus tehtud ajalooline trikk ellu viidi ja keda soovivad nad näha oma tiimi uue liikmena.

Teatavasti hullutas Kelly äsjase MMi lõpetuseks Park Citys publikut trikiga, mis tõi talle rennisõidus kuldmedali. «Võidu tõi viimane trikk, switch tonn,» kirjeldas Kelly naiste freestyle-suusatamise ajaloos esimest korda nähtud kolmekordset hüpet. «Algul ma mõtlesin, et teen selle triki teises sõidus. Aga kuna ma esimeses ebaõnnestusin, tahtsin teise sõidu teha kindla peale ära. Seejärel siis mõtlesimegi: miks mitte proovida?»

Tõnis: «Mulle ta ütles pärast (võidukat sõitu), et veel poole laskumise ajal ta kalkuleeris: kas ma teen selle ikka või ei tee?»

Samas rääkisid Sildarud taas vajadusest tiimi täiendada ja tõid välja ka inimese, keda eelkõige sooviksid sel kohal näha. «Kõige esimeses järjekorras vaatame kodus emale otsa. Tema on esimene kandidaat. Kui tema on nõus, siis… Kui ei ole, siis vaatame edasi,» ütles perepea Tõnis.

Kuidas aga möödus Kelly esimene öö pärast pikka lennureisi, pidulikku vastuvõttu ja kojunaasmist? «Jäin umbes kella kahe paiku magama, aga ainult tunniks ja siis olin jälle tükk aega üleval. Lõpuks tuli neli unetundi,» rääkis Kelly. Isa Tõnis muigas kõrvalt: «Hommikul Henry (Kelly noorem vend – toim) rääkis, kuidas nad öösel Kellyga külmkapi kallal käisid.»

Videost kuuled ka, mida räägib Kelly lumelaual trikkide õppimisest ja kuidas tal õnnestus läbida kiire tunnikontroll.

Maailmameister Kelly Sildaru tagasi kodumaal.
Maailmameister Kelly Sildaru tagasi kodumaal. Foto: TAIRO LUTTER / EESTI MEEDIA/SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles