Jan Ullrich tunnistab dopingu tarvitamist?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Ullrich
Jan Ullrich Foto: AP / Scanpix

Võimalik, et legendaarsest Saksamaa jalgratturist Jan Ullrichist saab järgmine tipptegija, kes karjääri lõppedes suu puhtaks räägib ehk keelatud ainete tarvitamist tunnistab ja sellega seotud tagamaadest pajatab, vahendab spordipartner.ee.

UCI kaebas Spordi Arbitraažikohtusse (CAS) Šveitsi Antidopinguagentuuri (Ullrich omas sel ajal Šveitsi litsentsi), kes otsustas mitte karistada suurejoonelise dopinguafääri Operacion Puertoga seotud Ullrichit. 

Ullrichi mänedžer Falk Nier ütles seejärel, et 1997. aasta Tour de France'i võitja ja viiel korral teise koha saanu võib oma mineviku kõige mustemad seigad avalikuse ette laotada: «See võib juhtuda ükskõik millal sõltumata sellest, millise otsuse CAS langetab.» 

1999. aastal Vueltal üldvõidu pälvinud ja järgmisel hooajal Sydney olümpial grupisõidus esikoha saanud Ullrich loobus 2006. aastal skandaali sattudes Touril osalemisest vahetult enne suurvõistluse algust. Ametlikult teatas ta tippspordist lahkumisest järgmisel hooajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles