Blogi: vingelt mänginud Ajax teenis Realilt valusa kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karim Benzema värav Ajaxi vastu.
Karim Benzema värav Ajaxi vastu. Foto: JOHN THYS / AFP

Jalgpalli Meistrite liiga kaheksandikfinaalide avakohtumises alistas Madridi Real võõrsil 2:1 Amsterdami Ajaxi. Teises kohtumises oli Tottenham koduväljakul 3:0 parem Dortmundi Borussiast.

Enne mänguõhtut

Ajax - Real

Ajax mängib Meistrite liiga kaheksandikfinaalis esimest korda pärast hooaega 2005/06. Ajalooliselt on Madridi Real olnud Ajaxile keeruline vastane. Näiteks viimasest kuuest mängust on alati võitjana lahkunud Real, kes on nende mängude jooksul löönud Ajaxile 20 väravat ning endale lasknud lüüa kõigest kaks. Viimati kohtusid meeskonnad omavahel hooajal 2012/13 ning siis võitis mõlemad alagrupimängud Real tulemusega 4:1.

«Peame mängima oma mängu ning mitte mõtlema sellele, kes meil vastas on. Te kõik nägite, mida suutsime Müncheni Bayerni vastu (võõrsil 1:1 viik, kodus 3:3 viik). Peame keskenduma vaid jalgpallile ning seda nautima,» ütles Ajaxi peatreener Erik ten Hag mängu eel.

Madridi Reali peatreener Santiago Solari tunnustas kohtumise eel vastaseid: «Neil on käsil hea hooaeg. Neil on hea dünaamiline kooslus. Loodetavasti suudame näidata sama head mängu nagu Madridi Atletico vastu (Real võitis 3:1 –toim).»

Meistrite liiga graafik. FOTO: Graphic News
Meistrite liiga graafik. FOTO: Graphic News Foto: GRAPHIC NEWS

Tottenham – Dortmund

Tottenham läheb tänasele kohtumisele vastu ilma oma esiründaja Harry Kane’ita. Lisaks on oht, et kohtumisest jääb eemale Dele Alli. Dortmundi murekohaks võib tänase kohtumise eel olla enesekindlus, sest viimases liigamängus suudeti 3:0 eduseis Hoffenheimi vastu maha mängida kõigest 13 minutiga.

«Teame, et Meistrite liiga on karm võistlussari. Me lähme vastamisis Saksamaa tippmeeskonnaga, kes on väga tugev. Kuigi ma austan oma vastaseid, usun, et suudame neist üle olla. Oleme praegu väga motiveeritud ning kõik tahavad end väljakul tõestada,» ütles Tottenhami peatreener Mauricio Pochettino.

Dortmundi peatreeneri Lucien Favre sõnul tuleb neil esmajoones unustada viimane liigamäng: «Peame mängu Hoffenheimi vastu unustama. Tahame sellele mängule vastu minna positiivsete mõtetega. Nad on Inglismaal praegu kolmandal kohal, mis annab selgelt aimu nende tugevusest. Sellest tuleb raske mäng.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles