Ksenija Balta jääb EMilt eemale: midagi väga hullu ka pole!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Eelmise aasta parim naiskergejõustiklane, kaugushüppaja Ksenija Balta jääb märtsi alguses Šotimaal Glasgow's peetavalt sise-EMilt eemale. Põhjuseks varbakõõluse kahjustus.

Balta alustas hooaega kaks nädalat tagasi Berliinis, kui sai 6.56-ga neljanda koha ning pidi võistlema eelmisel nädalal Tartus Martin Kutmani mälestusvõistlustel. Siiski tundis eestlanna 4. veebruaril peetud treeningul pöias valu ning läks uuringutele, kus selgus vigastuse tõsidus.

«Tegin oma tavalist soojendust nagu ikka tavaliselt teen ning äkki juhtus selline asi jooksuharjutuse ajal! See tuli kindlasti üllatusena, et selline asi juhtus. Diagnoosi saime teada teisipäeval ning võtsime aega, et otsustada, mida täpsemalt teha,» rääkis Balta Postimehele.

Ta kinnitas, et kuigi Berliinis peetud võistlusel jättis ta nelja katse järel võistluse pooleli, polnud see vigastusega seotud. «Kuna võistlus oli siin Eestis ka tulemas, siis oligi plaan Berliinis säästurežiimil tegutseda,» selgitas ta.

Kaua vigastuspaus kestab, ei osanud Eesti rekordiomanik praegu öelda. «Praegu olen justkui puhkuserežiimil ning tegelen kohtade tugevdamisega, et saaksin kiiremini terveks. Praegu on plaan minna umbes paari nädala pärast uuesti magnetuuringule ning siis vaadata, kuidas see asi on paranenud. Kui see on paranenud, saan hakata jälle jooksma,» sõnas Balta.

Kuigi EMile tahtis 32-aastane Balta väga minna, annab ta endale aru, et välishooaeg on veel ees. «Me ikkagi tahtsime EMile sõita, aga ega me nüüd väga kurvad ka pole – MM on ikkagi tähtsam ja välishooaeg on samuti kohe varsti ukse ees! Midagi väga hullu pole!» suutis ta positiivsust hoida.

Kas mõni järgmine kindel võistlussiht on ka silme ees? «Noo, oleks ikka tore Teemantliigadest ja teistest võistlustest osa võtta,» naeris ta laginal ja jätkas: «Aga eks nendele see peale saamine on selline keeruline. Aga väga täpseid plaane hetkel pole. Vaatame, kuidas see asi siin paraneb. Kui hakata juba jooksma ning tavapäraseid liigutusi tegema, saab edasisi plaane juba paika panema hakata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles