Kairys napist kaotusest: see võis olla play-offi võtmehetk

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donaldas Kairys
Donaldas Kairys Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kalev/Cramo korvpalliklubi pani end VTB Ühisliigas raskesse seisu, kui jäi võõral väljakul alla lähikonkurendile Saratovi Avtodorile 109:112.

Kalev/Cramo ja Saratovi kohtumine oli Ühisliiga play-offi arvestades suure kaaluga. Enne mängu viimasel play-offi viival ehk kaheksandal kohal olnud Kalev/Cramo langes nüüd üheksandaks. 

«See võis olla võtmehetk. Meie jaoks oli tegemist väga tähtsa mänguga. Nüüd oleme otsesele konkurendile kaotanud kaks kohtumist, mis paneb meid võrreldes nendega halvemasse seisu. Aga oleme jätkuvalt heas vormis ning meil on veel üheksa mängu järel,» ütles Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys mängu järgselt Postimehele.

Tabelis on Kalevil kirjas seitse võitu ja kümme kaotust. Täpselt sama võitude-kaotuste saldo on Kalevi play-offi kohalt välja lükanud Saratovil. Kümnendat kohta hoidval Jenisseil on kirjas kuus võitu ja kümme kaotust.

Kuigi Kalev/Cramo juhtis Venemaal peetud mängu Saratoviga suure osa ajast, kaotati neljandal veerandajal mängu üle kontroll. «Nad said meie pallikaotustest palju lihtsaid punkte. Halvad otsused rünnakul said meile saatuslikuks,» selgitas Kairys kaotuse tagamaid.

Kalev/Cramo parimana viskas Arnett Moultrie 25 punkti, Chavaughn Lewis lisas 19 punkti. Parima eestlasena tõi viis kolmepunktiviset tabanud Kristjan Kitsing meeskonnale 18 punkti. 

Ühtlasi võis mäng olla viimane Tony Wrotenile. Kaks nädalat tagasi otsustasid treenerid mehe katseaega pikendada. Otsuse, kas NBA kogemusega ameeriklasest tagamängija jätkab meeskonnas, pidid treenerid tegema pärast mängu Saratoviga. «Me peame seda veel treeneritega arutama,» sõnas Kairys mehe võimaliku jätkamise kohta.

Kalev/Cramol jääb Ühisliiga põhiturniiri mängida veel üheksa mängu. Järgmisena kohtutakse 3. märtsil kodusaalis liiga punase laterna Minski Tsmokiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles