Karjääri parima sõidu teinud Tomingas: oleks teadnud, et nii hästi läheb, oleks ilmselt veel jõuvarusid leidnud

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Inguna Epner Õun

Laskesuusatamise Salt Lake City MK-etapil tegid Eesti naised 7,5 km pikkusel sprindidistantsil suurepärase esituse. Eestlannadest parim oli karjääri kõrgeima koha teeninud Tuuli Tomingas, kes lõpetas ühe trahviga 14. kohal (+1.13,3). Seni oli tema parim tulemus sel hooajal Ruhpoldingu sprindis sõidetud 31. koht.

«Sõidutunne oli isegi kehv, aga hooldemehed tegid üle platsi suusad, mis päästis ära. Oleks teadnud, et nii hästi läheb, oleks ilmselt veel jõuvarusid leidnud,» sõnas Tomingas Postimehele.

 Tominga kõrval paistsid silma ka teised eestlannad – Johanna Talihärm teenis 29. koha (1; +1.44,8) ning Regina Oja oli 37. (1;+2.10,1). MK-etapi võitis norralanna Marte Olsbu Røiseland.

Kolm eestlannat pole kunagi laskesuusatamise MK-sarjas ühel etapil korraga punktikohale jõudnud, seejuures viimati jõudis Eesti naislaskesuusataja 15 parema sekka hooajal 2010/2011, kui Eveli Saue oli Anterselvas kaheksas.

«Ei oleks osanud sellist tulemust isegi loota,» tõdes koondise peatreener Indrek Tobreluts. «Tuuli võtab asja julgelt ette, ta on positiivselt meelestatud ja tunneb end hästi. Ta on sel hooajal olnud super,» jätkas peatreener.

Kiitust said ka teised koondislased: «Naised on teinud väga eduka aasta. Rahvuste karikas asume 16. kohal. Hästi tähtis on olla 17 parema hulgas, et saaks MK-etappidele neli kohta. Praegu liigume õigel kursil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles