Elu sõidu teinud Tomingas kaalus tõsiselt karjääri lõpetamist

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Jarek Jõepera

Salt Lake City MK-etapil karjääri parima koha teeninud Tuuli Tomingas on järelejäänud hooaja suhtes ülimalt motiveeritud.

Tomingas teenis eilsel etapil 14. koha. MK-punktidele on Tomingas nüüd jõudnud neli korda ning kõik sellel hooajal - Ruhpoldingus oli ta sprindidistantsil 31., Canmore'i MK-etapil individuaalvõistlusel 38. ja Antholzi sprindietapil 39.

«Pidin sõbrapäeva puhul elusõitu ka väikestviisi tähistama, aga kuna uus võistlus tuleb juba peale, siis pigem valmistun selleks,» ütles Tomingas pärast eilset õnnestumist.

Koondise treener Indrek Tobreluts jäi Tominga esitusega ilmselgelt rahule. Tegelikult oli sedavõrd hea esitus talle üsna suureks üllatuseks: «See oli tõesti üllatus, et ta nii raskel rajal ja sellisel kõrgusel sellise tulemuse sõitis. Tuuli on teinud superhooaja. Ta on positiivselt meelestatud ning võtab julgelt ette.»

Tomingas on karjääri jooksul pidanud võitlema hingamisprobleemidega ning aeg-ajalt kimbutavad probleemid teda praegugi. «Tihedalt võisteldes pole probleemi, aga kui pole üle nädala kõva pingutust teinud, siis hakkab jälle pooma. Võistluste eel on vaja teha korralik lahtisõit,» avaldas Tomingas.

Tegelikult kaalus Tomingas veel mõni aeg tagasi karjäärile joon alla tõmmata. Appi tuli kaitsevägi. «Minu sporditegemise päästis kaitseväe sportlaseks saamine. See tähendas, et saan sajaprotsendiliselt vaid spordile keskenduda. Olin tegelikult väga lähedal karjääri lõpetamisele,» tõdes Tomigas.

Lisaks Tomingale tulid eile punktidele ka 29. koha teeninud Johanna Talihärm ning  37. tulnud Regina Oja. «Top 30 kohaga peab ikka rahul olema. Alati tahaks veel ühe märgi alla lasta ja rajal veel kiiremini liikuda. Rajal oli väga palav, kuid õnneks  tegid määrdemehed taaskord super töö nii suuskadega kui rajal info edastamisega. Oli tore peaaegu kodus võistelda ja paljusid tuttavaid raja ääres ergutamas kuulda. Ja Tuuli üle super hea meel!» ütles Talihärm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles