PM Rootsis. Poom tegi käele haiget ja roolis autot kaheksa kilomeetrit ühe käega

Kris Ilves, Torsby
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Poom ja Ken Järveoja.
Roland Poom ja Ken Järveoja. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Noor Eesti rallisõitja Roland Poom asub Rootsi rallil JWRC sarja arvestuses kuuendal kohal, kaotades nelja kiiruskatse järel liidrile pisut üle minuti. Neljandal katsel tuli aga kerge tagasilöök.

Poom kaotas neljandal katsel võitjale 19,2 sekundiga. Olulised sekundid läksid aga ebaõnne tõttu kaduma. «See oli megaraske katse selle auto jaoks – hüppeid oli palju ja loopis kogu aeg. Ühes kurvis oli mingi kivi, mis lõi rooli niimoodi käest ära, et käsi sai haiget. Viimased kaheksa kilomeetrit pidin ühe käega hakkama saama, aga nüüd on okei,» rääkis ta.

Ralli algus on Poomi jaoks olnud keeruline, aga mees loodab, et edasi läheb palju paremini. «Uus auto ja uus ralli meie jaoks. Esimest korda uus legend, kõik on uus ja megaraske. Nüüd on juba tunne parem. Ma eeldan, et järgmine ring saab juba paremat hoogu näha,» sõnas 22-aastane Poom lootusrikkalt.

Suuri eesmärke pole Poom endale Rootsi ralliks seadnud. «TOP5 oleks okei,» lausus Poom, kes kaotab hetkel viiendale kohale 22,0 sekundiga.

Poomist eespool, neljandal kohal paikneb teine eestlane Ken Torn, kes kaotab liider Tom Kristenssonile (Rootsi) 33,8 sekundiga. Poodimukohast lahutab eestlast 17,4 sekundit. 

Ken Torn ja Kuldar Sikk.
Ken Torn ja Kuldar Sikk. Foto: Karli Saul / SCANPIX

«Rajad olid seal Norra poolel väga talvised. Kuna meil on piiratud arv rehve, siis tuli võtta otsus minna kasutatud rehviga. See tegi meie olukorra keerulisemaks, aga muidu oli okei,» rääkis Torn ja lisas: «Olud lähevad kindlasti keerulisemaks, teisel ringil tuleb muda veel rohkem välja ja rehvid hakkavad rohkem kuluma. Eks tuleb oma asja teha ja natuke ka ette mõelda.»

Rootsi ralli ja kogu hooaja eesmärkidest rääkides ütles Torn: «Eks meil kõigil 13 sõitjal on sellel hooajal sama eesmärk ja sellega tuleme ka rallidele. Eks võtame sõit-sõidult.»

JWRC üldseis pärast 4. kiiruskatset:

JWRC üldseis.
JWRC üldseis. Foto: EWRC
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles