Tähtede mängust kujuneb kahe suure hüvastijätuõhtu (1)

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirk Nowitzkist (vasakul) ja Dwayne Wade'ist kujunevad tähtede mängu peategelased.
Dirk Nowitzkist (vasakul) ja Dwayne Wade'ist kujunevad tähtede mängu peategelased. Foto: AP/Scanpix

Esimese suurusjärgu korvpallitähed Dwayne Wade ja Dirk Nowitzki teevad homme viimase etteaste NBA tähtede mängul.

Eile algas Charlotte’is Hornetsi koduväljakul 20 200 istekohaga Spectrum Centre’is NBA All Star 2019 nädalavahetus. Kolmepäevane tihe šõuprogramm algas tõusvate staaride mänguga. Maailma koondises tegi etteaste aasta uustulnuka nimetust püüdlev ja Dallas Mavericksis juba 19-aastasena liidriks tõusnud sloveen Luka Doncic, kes õige napilt jäi kõrvale n-ö päris tähtede mängust. Täna jätkub korvpallipidu pealtpanekute, Skills Challenge’ite ning kolmepunktivisete võistlusega ja päädib homme enim oodatud tähtede mänguga.

Stephen või Seth Curry? Põneva duelli pakub kolmepunktivisete võistlus, kus peategelasteks kaks venda. Stephen Curry (30 a, Golden State Warriors) ja Seth Curry (28, Portland Trail Blazers) võtavad mõõtu muuhulgas oma vanemate silme all, kellele piletid VIP-kohtadele juba broneeritud. Käesoleval hooajal on vähemalt mänguolukordades täpsemat kätt näidanud noorem Seth, kes 7,24 meetri joone tagant tabanud koguni 46-protsendilise täpsusega. Vendadest kahtlemata kuulsam, Stephen Curry võitis NBA tähtede mängu raames peetud kaugvisete võistluse ka 2015. aastal.

Megastaaride hüvastijätt. Kui 34-aastane LeBron James läheb jahtima neljandat NBA tähtede mängu väärtuslikema palluri auhinda – et jõuda ses arvestuses troonile koos Kobe Bryanti ja Bob Pettit’ga –, siis üks hetk kujuneb sel õhtul vaieldamatult kõige härdamaks. Kuningas Jamesi kõrval tulevad teiste staaride seas väljakule igihaljad Dwayne Wade (37, Team LeBroni koosseisus) ja Dirk Nowitzki (40, Team Giannis). Miami Heati ridades oma parimad mängud teinud ja säravamad trofeed võitnud Wade on teatanud, et see hooaeg jääb talle viimaseks. Saksamaa läbi aegade kuulsaim korvpallur Dirk Nowitzki pole ametlikult karjääri lõpetamisest veel teada andnud, kuid on ülimalt tõenäoline, et järgmisel hooajal me teda enam NBA väljakutel ei näe.

Vahva žest NBA poolt. Kuigi korvpalli mõistes juba üsna eakaid mehi – Wade’i ja Nowitzkit – tähtede meeskondadesse enam ei valitud, tegi NBA tõeliselt õilsa žesti ning suure austuse märgiks lubati nood kaks megastaari nädalavahetuse peamängule. Vaevalt et nad pühapäeval küll palju mänguaega saavad, kuid ainuüksi kahe legendi osavõtt mõjub justkui sümboolse ja väärika hüvastijätuna suurest korvpallist.

Suvel juba 41-aastaseks saav Nowitzki on NBAs mänginud vaid Dallas Mavericksi eest ning kannab seal särginumbrit 41! Kahtlemata omandab see fakt tänavusel hooajal hoopis isemoodi tähenduse. 14. korda tähtede mängus osalev Nowitzki on karjääri jooksul lugematuid kordi otsustavaid kolmeseid tabanud ja võtab seekord osa ka kolmepunktivisete võistlusest. Kolmteist hooaega Miami Heati fänne rõõmustanud, kuid nüüd Chicago Bullsis palliv tagamees Dwayne Wade (13. tähtede mäng) on Heati läbi aegade resultatiivsem mängija ning oma hinnalisima auhinna – NBA finaalseeria väärtuslikem mängija – pälvis ta 2006. aastal just Miami meeskonna ridades ning just Dallase ja Dirk Nowitzki vastu heideldes!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles