Juubilar Valentino Rossi: ma väärin 10. MM-tiitlit!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi.
Valentino Rossi. Foto: MOHD RASFAN/AFP/Scanpix

Valentino Rossi jaoks on 2019 ümmarguste tähtpäevade aasta. Homme tähistab ta oma 40. sünnipäeva, ühtlasi möödub 10 aastat tema viimasest MM-tiitlist. Miks sportlase kohta muldvana mees jätkuvalt MotoGP-sarjas sõidab? Sest ta tahab selle aasta lõpetada oma 10. meistritiitliga!

«See on unistus, millesse ma jätkuvalt usun,» vahendab Autosport Rossi mõtteid oma sünnipäeva eelõhtul. «Aga see on ühtlasi suur kahetsus, sest ma olen seda (tiitlit) väärinud.»

Legendaarne itaallane läks mõtetes tagasi aastatesse 2006 ja 2015. «Ma kaotasin kaks tiitlit viimasel etapil ja lisaks olen ohtralt olnud hooaja kokkuvõttes teine (2000, 2014, 2016), nii et ma olen väärinud, et 10 tiitliga karjääri. See on ühtlasi põhjus, miks ma jätkuvalt proovin.

Eriti valus on Rossi jaoks 2006. aasta prohmakas: «Valencia, 2006 – kui oleksin jäänud rahulikuks ja poleks kukkunud, oleksid tiitli võitnud. Siis toimusid paar asja, mille kohta ma ei tea, kas need olid vead või mitte: Ducatiga liitumine, Yamahasse minek võiduka Hondaga jätkamise asemel. Ja siis see, mis 2015 hooaja lõpus juhtus, kui kahjuks meistritiitli kaotasin. Aga tõeline viga oli 2006, mil ma pidanuks võitma.»

Esimest korda öeldi Rossile, et ta peaks pensionile minema aastal 2007. Praeguseks on sellest möödas tosin aastat. «See ajab mind naerma, kui ma ei ole testil eriti kiire või lõpetan mõne sõidu neljandana, siis (öeldakse, et) pean lõpetama. Tundub päris karm,» muheles itaallane, kelle leping Yamahaga kestab 2020. aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles