Liina Tšernov: arvan, et ma hakkan alles nüüd oma treeneri kaotusest üle saama

Lauri Birkan
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Tšernov
Liina Tšernov Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti sisemeistrivõistlustel soolojooksuga 1500m võitnud Liina Tšernov on seadnud põhisihid suveks. Mullu treener Endel Pärnast ilma jäänud esimaileril on praegu abiks isa.

Tšernov tunnistas, et ta ei plaaninud sees joosta, aga kuna treeningud on läinud hästi tekkis tahtmine vahelduseks välja tulla ja ka Eestis võistelda. «Arvan, et olen talve kohta üsna heas konditsioonis,» ütles Tšernov ning lisas, et peamine on praegu olla terve. Aastaid nn kukekannuse vaevuse all kannatanud jooksjal on juba üht kanda opereeritud ning see talle enam probleeme ei valmista, küll aga teeb talle veidi muret teine kand. «Selline jooksja klassika,» võttis ta oma probleemi lühidalt ja naerdes kokku.

Esikoha toonud tulemus 4.26,16 pakkus Tšernovile rahuldust, sest ta lootis saada ajaks 4.20 – 4.25. «Teadsin, et pean jälle jooksma üksi ja see teeb mind natuke laisaks,» tunnistas ta. «Meil on Eestiski palju tublisid jooksjaid, kuid Euroopa tipule natukenegi lähemale pürgijaid ei ole ja sellest on kahju, sest sest jooksmine on väga atraktiivne ala ja lihtne.»

Kevadel plaanid Tšernov minna Portugali laagrisse, seejärel ilmselt ka mägedesse. Praegu tegelebki ta võimalike treeningpartnerite otsimisega, sest üksi ta mägedes treenida ei tahaks. Näiteks Portugalis tulevad talle appi Eesti meesharrastajad, kellest on palju abi. Suvine eesmärk on tipu sabast uuesti kinni haarata.

«Olin juba 2017. aasta suvel tipule lähedal kui võitsin või kaotasin napilt naistele, kes olid minust paremad. Mullu kaotasin aga oma pikaaegse treeneri (Endel Pärna – toim) ning see oli väga raske – kaotada inimene, kes tunneb sind läbi la lõhki. See oli päris suur löök. Arvan, et ma alles nüüd hakkan sellest vaikselt üle saama,» ütles Tšernov. «Praegu teen koostööd isaga ja küsin abi kõigilt, kes minust targemad.»

Kui kand ei valuta, plaanib Tšernov teha kaasa ka homses 3000m jooksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles