Dramaatiliselt kulla võitnud olümpiavõitja avaldas jahmatava tõe (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järjest mäesuusatamise piire nihutav 23-aastane Mikaela Shiffrin sai laupäeval Ares peetaval MMil hakkama tõelise vägiteoga: slaalomis kolmandal kohal olnud ameeriklanna võitis teise laskumisega maailmameistritiitli, võideldes üle poole distantsist tõsise probleemiga. «Mul sai hapnik otsa,» ütles ta NRK-le.

Kahekordse olümpiavõitja Shiffrini jaoks on Åre mäesuusatamise MM osutunud üliedukaks – ta võitis ülisuurslaalomis kuldmedali, suurslaalomis pronksi ning slaalomis taas kuldmedali. Kuid eilne tiitel ei tulnud kergelt. Ameeriklanna kerkis maailmameistriks avalaskumise kolmandalt kohalt, kuigi tal hakkas õhupuudusest väga halb.

«Teise laskumise poole peal sai mul hapnik otsa ning pidin lihtsalt kuidagi rajal püsima ja endast parima andma. Mul pole kunagi nii suuri raskusi hingamisega olnudki. Oli hetki, kui ma tundsin ennast hästi ning hetki, kus mul polnud enda üle kontrolligi!»

Ometi sõnas ameeriklanna, et üritas kiirel rajal muremõtteid eemal hoida. «Pingutasin kõvasti. Ma ei tahtnud mõeldagi, kui halb mul tegelikult olla on. Võib-olla poleks ma nõnda pingutanudki, kui oleksin terve olnud.»

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles