Saaremaa ralli viletüdruk ronib laskesuusatamises tähtede poole (1)

Martten Kaldvee
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Tomingas (paremal) püsis laupäeval USAs suurema osa sõidust samas taktis MK-üldvõitu kaitsva Kaisa Mäkäräineni endaga.
Tuuli Tomingas (paremal) püsis laupäeval USAs suurema osa sõidust samas taktis MK-üldvõitu kaitsva Kaisa Mäkäräineni endaga. Foto: George Freya/epa/scanpix

Oli sügis 2017, kui Ott Tänak roolis toona istumise all olnud Ford Fiesta WRCga koduse Saaremaa ralli võidu poole. Viimase kiiruskatse eelviimases kurvis oli pealtvaatajaid turvamas tuttava ilmega tüdruk, kes tõmbas auto auto järel kopsud õhku täis ja puhus seejärel vilet, et kõiki ümbritsejaid kihutavate ekipaažide eest hoiatada.

Jutt käib samast tüdrukust, kes on tänavusel laskesuusatamise MK-hooajal järjekindlalt aina kõrgemate kohtade poole liikunud ning sõitis läinud nädalavahetusel Salt Lake City olümpiaradadel kaks korda järjest välja karjääri parima, 14. koha.

24-aastane Tuuli Tomingas on tegutsenud kindla plaani järgi ja reaalseid võimalusi arvestades. Ehkki veel hiljuti ei puudunud väga palju, et ta sporditee katkenuks. «Ilmselt lõpetanuks ära, kui poleks raha peale saanud,» viitas Tomingas selle hooaja eel kaitseväe sportlaspalgale pääsemisele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles