Eesti laskesuusakoondis kordas segateatesõidus ajaloo parimat tulemust

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Tomingas tegi MK-etapil taas suurepärase võistluse.
Tuuli Tomingas tegi MK-etapil taas suurepärase võistluse. Foto: Jarek Jõepera

Salt Lake Citys peetud laskesuusatamise MK-etapil teenis Eesti koondis (Kalev Ermits, Martin Remmelg, Tuuli Tomingas ja Johanna Talihärm) segateatesõidus üheksanda koha, korrates sel alal ajaloo parimat tulemust.

Avavahetust sõitnud Ermits tegi püstitiirus ühe möödalasu ning andis Remmelgale teate üle viiendana, jäädes Saksamaast maha 34,3 sekundiga. Mõlemas tiirus kaks korda eksinud Remmelg saatis Tomingase rajale 11. kohalt, mil kaotust liidripositsioonil paiknevale Norrale oli 2.40,6.

Oma vahetuses päeva kiireimat ning naiste arvestuses paremuselt kolmandat aega näidanud Tomingas kasutas kahte varupadrunit ning tõstis Eesti seitsmendale kohale (+1.59,0). Ankrunaisena rajale läinud Talihärm kasutas kahe tiiru peale kahte varupadrunit ning tõi Eesti finišisse üheksandal kohal.

Prantsusmaa nelikule (Quentin Fillon Maillet, Simon Desthieux, Celia Aymonier ja Anais Chevalier) kogunes viimaks kaotust 2.55,9. Poodiumile tõusid veel Saksamaa (0+6; +13,5) ja Norra (2+11; +1.02,2) koondis.

Ajaloo parimat tulemust korranud Eesti on nüüd läbi aegade segateatesõidus üheksanda koha saanud kokku kolm korda. Viimati saadi sellega hakkama seitse aastat tagasi Kontiolahtis, kui võisteldi koosseisus Kadri Lehtla, Kristel Viigipuu, Indrek Tobreluts ja Roland Lessing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles