Blogi: tujutu Kontaveit piirdus Dubai tippturniiril ühe mänguga (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: IBRAHEEM AL OMARI / REUTERS

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 21.) kaotas Premier 5 kategooriasse kuuluva kõrgetasemelise Dubai tenniseturniiri avaringis tulemusega 6:7 (3), 3:6 hiinlannale Zhang Shuaile (WTA 39.).

Zhang murdis kohe Kontaveidi pallingugeimi, aga 23-aastane eestlanna võitis seejärel kolm geimi järjest ning läks 3:1 juhtima. 30-aastane hiinlanna suutis aga viigistada ning hoida Kontaveidi 5:4 eduseisus ära ka eestlanna kaks settpalli ning taas 5:5 viigistada. Oma servigeimis oli Kontaveit 40:30 juhtimas, kuid Zhang murdis taas ning läks avasetti omakorda 6:5 juhtima. Avaseti kiiresse lõppmängu viinud Kontaveit võitles kõvasti, kuid jäi seal 3:7 alla, mistõttu lõppes avasett Zhangi 7:6 paremusega.

Teises setis sai Kontaveit kirja servimurde ning asus 2:1 juhtima. Zhang murdis aga vastu ning ehkki Kontaveidil oli hiinlanna 4:3 eduseisul oma pallingugeimis kasutada koguni viis geimpalli, siis hoopis Zhang realiseeris kolmanda murdepalli ning jõudis matšivõidust kõigest ühe geimivõidu kaugusele. Oma servigeimis oli Zhang aga kindel ning ehkki Kontaveit päästis seisul 15:40 esimese matšpalli, siis rohkemaks ta suuteline polnud ning nõnda teenis Zhang oma karjääri esimese võidu eestlanna üle.

Tund ja 44 minutit kestnud kohtumise jooksul servis Kontaveit kaks ässa vastase kolme vastu ning tegi neli topeltviga Zhangi kuue vastu. Kõikidest punktidest (168) võitis Kontaveit 80 vastase 88 vastu. 12 murdepallist realiseeris Kontaveit neli ja Zhang 11 murdepallist viis.

Enne mängu:

Kontaveidi ja Zhangi matš on kavas kolmanda väljaku teise mänguna, millest esimene algab Eesti aja järgi kell 10.

15. asetusega Kontaveit on võitnud Zhangi vastu seni mõlemad peetud kohtumised. Kui 2018. aastal alistas eestlanna Zhangi kõvakattega Wuhani turniiril 16 parema hulgas tulemusega 6:4, 4:6, 6:1, siis 2015. aastal Kanadas peetud Vancouveri ITFi turniiri avaringis lahkus väljakult samuti võitjana Kontaveit, kes teenis toona 3:6, 6:4, 6:1 võidu.

Dubai turniiri esmaspäevane mängugraafik.
Dubai turniiri esmaspäevane mängugraafik. Foto: wtatennis.com

Kui 23-aastast eestlannat saadab Dubais edu, siis teises ringis läheb ta vastamisi tšehhitari Barbora Strycova (WTA 48.) ja hispaanlanna Carla Suarez Navarro (WTA 26.) vahelise matši võitjaga. Kolmandas ringis võib Kontaveit kohtuda aga maailma esireketiga, jaapanlanna Naomi Osakaga, kes on avaringis vaba ning läheb teises ringis vastamisi kas prantslanna Kristina Mladenoviciga (WTA 67.).

Premier 5 kategooriasse kuuluvast Dubai turniirist on WTA kalendris tähtsuselt kõrgemal kohal vaid Premier Mandatory turniirid. Maailma edetabeli esikümnest on Dubais kohal kõik välja arvatud 2017. aasta US Openi võitja, ameeriklanna Sloane Stephens (WTA 3.).

Eelmisel nädalal mängis Kontaveit Dohas, kus pidi teises ringis tunnistama tulemusega 1:6, 6:7 (3) endise maailma esireketi, sakslanna Angelique Kerberi (WTA 7.) paremust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles