Klopp meenutas Bayerniga mängu eel, miks Saksamaa suurklubi teda marru ajas

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp. Foto: John Walton / EMPICS Sport

Liverpool kohtub teisipäeva õhtul Meistrite liiga kaheksandikfinaalis Müncheni Bayerniga. Liverpooli peatreenerile Jürgen Kloppile on tegu tähendusrikka vastasseisuga, sest Saksamaal töötades sai ta koguni seitse aastat Bayerniga rammu katsuda.

Klopp juhendas Sakasmaal Dortmundi Borussiat ning Mainz 05. Kokku mängis Klopp Saksamaal Bayerni vastu 29 mängu, millest teenis kõigest üheksa võitu.

Enim mäletatakse ilmselt 2013. aasta Meistrite liiga finaalmängu, milles Bayern alistas Dortmundi Arjen Robbeni 89. minuti väravast 2:1.

«Mul pole kunagi midagi negatiivset Bayerni vastu olnud, aga kui mängisime omavahel ning nemad ainult ostsid meie mängijaid, siis kuidas ma sain õnnelik olla?» rääkis Klopp esmaspäevasel pressikonverentsil.

Näiteks Mats Hummels ja Robert Lewandowski mängisid mõlemad 2013. aasta Meistrite liiga finaalis Dortmundi eest, ent kannavad nüüd Bayerni särki. «Nad on fantastilised mängijad. Pean neile olema väga tänulik, sest ilma nendeta poleks minu karjäär ilmselt sama,» tõdes Klopp.

«Ma tunnen neid hästi ja nad meeldivad mulle. Anname endast kõik, et nad ei saaks teisipäeval meie vastu särada,» jätkas sakslane.

Samas on Liverpoolil mängu eel probleeme kaitses. Avakohtumises ei saa mängukeelu tõttu kaasa teha Virgil van Dijk, teine keskkaitsja Dejan Lovren pole aga veel täiskoormusel treenima hakanud.

Teises kaheksandikfinaalis lähevad homme vastamisi Lyon ja Barcelona. Kolmapäeval kohtuvad aga Madridi Atletico ja Juventus ning Schalke 04 ja Manchester City. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles