Kontaveit: jäin võimaluste realiseerimisega hätta

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit jättis täna Dubais oma võimalused realiseerimata
Anett Kontaveit jättis täna Dubais oma võimalused realiseerimata Foto: Winter//UK Sports Pics/SIPA / Winter//UK Sports Pics/SIPA/Scanpix

Täna kohtus  Eesti parim naistennisist Anett Kontaveit  (WTA 21) Dubai Premier 5 kategooria turniiril hiinlanna Zhang Shuai`ga (WTA 39). Kahjuks tuli tunnistada vastase 6:7 (3) ja 3:6 paremust.

Kuigi kaks eelmist omavahelist mängu olid lõppenud Eesti esireketi võiduga, ei olnud siit kerget lahingut oodata. Hiinlanna osutuski Kontaveiti jaoks äärmiselt ebamugavaks vastaseks ja murdis alustuseks eestlanna pallingu. Kuigi Kontaveit murdis kohe vastu, võis meie neiu mängus märgata teatavat ebakindlust.

«Otseselt Zhang mind millegiga ei üllatanud. Ma teadsin, et ta mängib hästi. Kuid otsustavatel momentidel ei suutnud ma kahjuks oma võimalusi realiseerida. Sealt tulebki otsida kaotuse peamist põhjust,» rääkis Kontaveit matšijärgsel telefonivestlusel Postimehele.

Mäng ise oli mõlemapoolselt üsna vigaderohke, kuid hiinlanna näitas kindlust just otsustavatel punktidel. Kiirelt liikuval Zhangil õnnestus Kondaveidi löögid ja rünnakuüritused edukalt pareerida ning hoopis ise agressiivsem pool olla.

«Kontaveidi liikumises polnud sellist paindlikkust nagu tal vahepeal on olnud,» ütles tennise asjatundja Toomas Kuum. «Ka ei julgenud ta otsustavatel hetkedel piisavalt riske võtta ning jäi rünnakul pisut pehmeks. Kuid klassinäitaja ongi see, et favoriidina võidad sa vastase ka oma kehval päeval. Aasia tennisistid on üldjuhul kõvad võitlejad ja mentaalselt tugevad ning kui nad aimavad vastase ebakindlust, on nad väga varmad seda enda kasuks pöörama,» selgitas Kuum Zhangi võidu võimalikke tagamaid.

Mingeid kaugeleulatuvaid järeldusi pole siiski tarvis teha, uskus Kuum. «Aasta algused polegi Kondaveidil väga head olnud, tema on tavaliselt tippvormi jõudnud seal kevade paiku,» lisas Kuum.

Kontaveit rääkis, et tervis ja füüsis on korras ning, et ta loodab enesekindluse taastada järgmiste turniiride käigus. «Mõni hea võit on vaja Ameerikas alla saada, et oma mäng jälle korralikult käima lükata,» lisas Eesti esireket, kes korraks enne USA turneed põikab läbi ka kodumaalt.

Kontaveit lõi matšis 2 ässa, tegi 4 topeltviga, Zhangi vastavad näitajad olid 3 ja 6. Võidetud punktidega jäi hiinlanna peale 88:80. Kuna teist aastat järjest jäi Kontaveiti saldoks Doha ja Dubai turniiridelt üks võit, siis maailma jooksvas edetabelis tal punkte kaotada ei olnud. Dubai turniiri avaringi kaotaja auhinnaraha on ligi 7000 eurot.

Järgmised turniirid on Kontaveidil plaanis mängida märtsis USA-s BNP Paribas Open`il Indian Wellsis ja Miami Open`il.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles