Serbia korvpallikoondis tuleb Eestisse kindlate võidumõtetega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milos Teodosic (paremal)
Milos Teodosic (paremal) Foto: Josh Lefkowitz/AFP

Eesti korvpallikoondis kohtub viimases 2019. aasta MM-valiktsükli kodumängus 21.veebruaril Saku Suurhallis Serbia koondise vastu. Vastaste peatreener Aleksandar Djordjevic avalikustas esmaspäeval 12 mängijat, kes Tallinnasse sõidavad. 

Serbia koosseis mängus Eesti vastu: Miloš Teodosić, Aleksa Avramović (Varese), Dragan Milosavljevic (Unicaja), Marko Simonović (Zenit), Ivan Paunic, Stefan Birčević (Bonn), Stevan Jelovac (Gaziantep), Miroslav Raduljica (Jiangsu Dragons), Djordje Gagic (Partizan), Nikola Jovanović (Trento),  Ilija Djokovic ( Borac Čačak) ja Milenko Tepić (PAOK).

Peatreener Djordjevic sõnas Serbia alaliidu kodulehe vahendusel, et Eestisse tullakse selgelt võidumõtetega. "Ettevalmistusaega on vähe, kuid meil on mängijad, kes on koos mänginud ja teavad mida teha. Läheme Eestisse võitma ja pärast seda oleme valmis ka Iisraeli jaoks." Serbial on finaalturniirile pääsemiseks vaja kahest mängust vähemalt ühte võitu. 

Peatreener lisas, et Stefan Jovic jääb eemale vigastuse tõttu, Ognjen Kuzmic ei saanud luba koduklubist Madridi Real ning Vasilije Micic (Anadolu Efes) ja Nikola Milutinov (Olympiacos) liituvad vajadusel rahvusmeeskonnaga pärast mängu Eestiga.

Koondise kapten Teodosić pallis viimati unistuste liigas NBA, kus kuulus Los Angeles Clippersi rivistusse. Klubi loobus serblase teenetest veebruari alguses. Teodosić pallis möödunud hooajal Clippersi särgis 36 kohtumises ning tõi keskmiselt 9,5 punkti ja 4,6 resultatiivset söötu. "Ma olen alati rõõmus kui saan rahvusmeeskonda esindada. Püüame võita vähemalt ühe mängu kahest." 31-aastane pallivõlur otsustas sel hooajal põlvevigastuse tõttu klubikorvpalli enam mitte mängida ning valmistub iseseisvalt maailmameistrivõistlusteks ja järgmiseks hooajaks. 

Eesti ja Serbia kohtuvad 21. veebruaril kell 19:00 Saku Suurhallis. Ühtlasi on tegemist meie rekordinternatsionaalide Kristjan Kanguri, Janar Taltsi ja Gregor Arbeti viimase mänguga rahvuskoondise ridades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles