Vabatehnika sprindi ootuses: karm statistika vs. siiras optimism

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimaste võistluste ja treeningute põhjal on parimas sprindivormis eestlastest Raido Ränkel.
Viimaste võistluste ja treeningute põhjal on parimas sprindivormis eestlastest Raido Ränkel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti murdmaasuusatajatele algab Seefeldi MM neljapäeval vabatehnika sprindiga. Kuigi Eesti koondise peatreener Anti Saarepuu on avaala suhtes positiivselt meelestatud, ei luba tänavune statistika meil suurelt unistada.

Suusasprindis on eestlased sel hooajal kvalifikatsioonist edasi pääsenud vaid korra, kui kodusel Otepää MK-etapil sai Karel Tammjärv 16. ning Marko Kilp 22. koha. Ülejäänud sprindihooaeg on läinud aga aia taha.

Eesti esisprinteri Kilbi paremuselt teine tulemus on Davosis sõidetud 39. koht. Distantsimees Tammjärv on peale Otepää sel hooajal kaasa teinud veel viiel sprindil ning paremuselt teine tulemus on hooaja algul Rukal teenitud 36. koht.

Raido Ränkelil on tänavu kirjas kuus sprinti ning temagi parim tulemus pärineb Otepäält, kui ta jäi õige napilt ehk sekundiga veerandfinaalide ukse taha, pälvides 35. koha. Neljanda mehena astub MMil starti 20-aastane Henri Roos. Tema sõitis oma hooaja parima sprinditulemuse Rukal, kui oli 51.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles