Dopinguhäbi maha pesevad venelased valisid puhta spordi näoks valitseva maailma- ja Euroopa meistri

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Lasitskene mullusel Stockholmi Teemantliiga etapil
Maria Lasitskene mullusel Stockholmi Teemantliiga etapil Foto: CHRISTINE OLSSON / AFP

Venemaa antidopinguagentuur RUSADA loob enda juurde sportlaskomisjoni, läbi mille oma määrdunud mainet puhastada. Selle esimeseks liikmeks võeti maailma kergejõustiku üks suurimaid staare Maria Lasitskene, kirjutab Tass.

Kõrgushüppaja Lasitskene on olnud viimastel aastatel pidurdamatus hoos – pärast 2014 EMil teenitud hõbemedalit on järgnenud kullasadu: kaks sise- ja kaks välis-MMi ning kõige viimati EM Berliinis. Viimased kolm medalit on naine võitnud neutraalse sportlasena, sest Venemaa koondist loetud aastad tagasi paljastatud riikliku dopinguprogrammi tõttu rahvusvahelistele kergejõustikuvõistlustele jätkuvalt peale ei lubata.

RUSADA sportlaskomisjoni eesmärk ongi mineviku plekid maha pesta ning näidata, et Venemaal teetakse nüüd asju puhtalt ja ausalt. «RUSADA sportlaskomitee hakkab koosnema atleetidest, kes on juba erru läinud või jätkuvalt tegevad, aga kel on tugev seisukoht dopingureeglite rikkumise osas ja kes on teistele sportlastele eeskujuks,» selgitas venelaste antidopinguagentuuri asejuht Margarita Pahnotskaja. «Nemad on juba tõestanud, et suuri sportlike tulemusi saab saavutada ilma dopingut kasutamata, ja nad reklaamivad puhta spordi väärtusi läbi oma sotisaalmeediakanalite. Neilt palutakse olla RUSADA ja puhta spordi saadikud, osaleda antidopingu teemalise hariduse levitamisel ja välja mõelda uusi lahendusi dopinguvastases võitluses.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles