Manchester City ostis juba seitsmenda vutiklubi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sichuan Jiuniu FC esindusrivistus.
Sichuan Jiuniu FC esindusrivistus. Foto: Sichuan Jiuniu FC

Kadunud on ajad, mil jalgpalliklubi oli lihtsalt punt lihtsaid mehi, keda toetas kindla piirkonna teatud ühiskonnakiht. Tänapäeval on tegu brändide ja kümnete kombitsatega megamasinatega, kes kõik võitlevad maailmas võimalikul laia haarde (loe: turuosa) nimel. Just seetõttu sai Manchester City meeskonnast osanik Hiina tugevusel kolmandas liigas mängivas Sichuan Jiuniu FC klubis.

City Football Group on peaasjalikult Manchester City omanikfirma, aga nende vutihuvid ei piirdu ainult selle Põhja-Inglismaa linnaga. Jiuniu on juba seitsmes jalgpalliklubi, kus Cityl näpud sees. Lisaks valitsevalt Inglismaa meisterklubile ollakse näiteks enamusosanikud veel New York City FC (USA) ja Melbourne City FC (Austraalia) tiimides.

Väiksem osalus on Cityl klubides Yokohama F Marinos (Jaapan), Club Atletico Torque (Uruguai) ja Girona FC (Hispaania).

Sichuani provints paikneb Edela-Hiinas. 2006. aastal loodud Jiuniu klubi mängib 27 000 inimest mahutaval Chengdu Longquanyi jalgpallistaadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles