Blogi: Ronaldo lahkub Madridist kaotusega, City tegi kümne mehega vinge comebacki

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS

Jalgpalli Meistrite liiga kaheksandikfinaali avakohtumises alistas Madridi Atletico koduväljakul 2:0 Torino Juventuse. Manchester City suutis võõral väljakul alistada kümne mehega kaotusseisust 3:2 Schalke.

Madridi Atletico ja Juventuse mängus tegid skoori Atletico mõlemad keskkaitsjad. Esmalt viis 78. minutil Jose Gimenez koduklubi nurgalöögist juhtima. Seejärel duubeldas Diego Godin karistuslöögi järgsest segadusest Atletico eduseisu. 

Teises kohtumises läks City 18. minutil Sergio Agüero väravast juhtima. Schalke teenis aga 38. ja 45. minutil penaltid ning mõlemal puhul oli 11 meetri punktilt täpne Nabil Bentaleb. Schalke poolkaitsja on klubi eest löönud nüüd kokku 14 penaltit ning need kõik läinud väravasse.

Teist poolaega alustas City marulise survega, ent 68. minutil teenis Nicolas Otamendi oma teise kollase kaardi ning City jäi vähemusse. Hoolimata sellest suudeti mängida ohtlikult ning 78. minutil lõi Schalke endine ründaja Leroy Sane oma vanale koduklubile imeilusa värava karistuslöögist. City võiduvärava lõi 90. minutil Raheem Sterling.

Enne mänge

Madridi Atletico ja Juventus pole Meistrite liigas väljalangemismängudes omavahel veel kordagi kohtunud. Mõlemad klubid on Euroopas olnud edukad, ent finaalides on nad tundud ka rohkelt kaotusvalu. Juventus on Meistrite liiga finaalist kaotajana lahkunud suisa seitsmel korral, mis tähistab ka võistlussarja rekordit. Madridi Atletico on ainus meeskond, kes on kolmel korral finaali jõudnud, ent pole kordagi karikat võitnud.

Sel aastal on Madridi Atleticol finaali jõudmiseks lisamotivatsioon, sest 1. juunil mängitakse karikas välja just nende uuel kodustaadionil Wanda Metropolitanol.

Meistrite liiga 20. veebruaril
Meistrite liiga 20. veebruaril Foto: GRAPHIC NEWS

«Võimalus mängida finaal meie kodustaadionil on väga inspireeriv. Aga sellele pole mõtet praegu mõelda. Reaalsus saab olema selline, mida me väärime,» ütles Atletico peatreener Diego Simeone.

Juventus, kes on kaheksanda järjestikuse Itaalia meistritiitli kursil, pääses Meistrite liigas kaheksandikfinaali juba viiendat aastat järjest. Klubi selge siht on olla edukas Meistrite liigas ning selle tarvis tugevdati suvel ka meeskonda.

Kuigi väljalangemismängudes meeskonnad varem vastamisi pole olnud, on Euroopas kohtutud kokku seitse korda. Tõsi, viis matši toimusid 1960. aastatel Fairs Cupi raames. Juventuse viimane võit Madridi Atletico üle pärineb 1965. aasta Fairs Cupi poolfinaali korduskohtumisest.

Meistrite liigas kohtusid meeskonnad viimati 2014/15 hooajal alagrupis. Kahe mängu peale löödi vaid üks värav, mis tõi ühes mängus võidu Atleticole.

Teises kohtumises lähevad vastamisi Schalke ja Manchester City. Valitsev Inglismaa meister City on viimasel viiel hooajal kaheksandikfinaaliga piirdunud suisa kolmel korral. Mullu jõuti veerandfinaali, kuid seal jäädi kahe mängu kokkuvõttes alla Liverpoolile.

Schalke jaoks on tänane mäng nende peatreeneri Domenico Tedesco sõnul suure kaaluga ning nad peavad kindlasti näitama oma parimat jalgpalli, et neil City vastu üldse võimalus oleks. «Oleme selged autsaiderid, see on ilmselge. Aga me väärime siin olemist. Me peame tegema perfektse mängu, kui tahame üldse midagi siit saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles