Eesti veemotosportlane valiti esmakordselt Põhjamaade aasta parimaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefan Arand
Stefan Arand Foto: Madis Luik

Rootsis kogunesid Põhjamaade veemotospordi liitude esindajad, et võtta kokku möödunud aasta ja teha plaane uueks aastaks.

Üheks esindajate kogu ülesandeks on valida esitatud kandidaatide seast aasta parim Põhjamaade veemotosportlane.

Kandidaate oli esitatud neli. Norra esitas kandidaatideks paadiklassi P-750 MM-il pronksi võitnud Torstein Skaali ja Christoph Gunderseni.

Rootslaste poolt esitati kandidaadiks klassi F-4 möödunud hooaja maailma- ja Euroopa meister Morgan Jernfast. Soomlased esitasid kandidaadiks kaatrite klassi 3C kuuekordse maailmameistri Marcus Johnssoni. Eesti poolt oli esitatud möödunud hooajal paadiklassis GT-15 ja GT-30 maailmameistriks tulnud Stefan Arand.

Valikut teha ei olnud lihtne ja sõelale jäi kaks kandidaati, kellest siis valituks osutus Arand.

Arand kasuks rääkis edukas esinemine kahes paadiklassis ja Rahvusvahelise Veemotospordi Föderatsiooni UIM poolt aasta 2017 noorsportlaseks valimine. Põhjamaade aasta veemotosportlase tiitel tuli Eestisse esmakordselt.

Arand oli tiitli võitmisest meeldivalt üllatunud kuna konkurendid olid tugevad. «Möödunud hooaeg oli edukas aga vanuse tõttu ma enam noorteklassis osaleda ei saa ja nüüd peab keskenduma täiskasvanute klassidele. Põhiklassiks saab olema F-4, kus on plaan võimalusel võtta osa MM-sarjast ja kindlasti tuleb minna kaitsma GT-30 MM-tiitlit,» valgustas Arand oma plaane uuel hooajal.

23. märtsil toimub Monacos Rahvusvahelise Veemotospordi Föderatsiooni UIM maailmameistrite gala, kus kuulutatakse välja aasta noorsportlane ja aasta sportlane. Aasta noorsportlase kategoorias kandideerivad Arand ja Mattias Reinaas. Reinaas saavutas jetispordi noorteklassi SKI GP3.3 maailma- ja Euroopa meistritiitli.

Täiskasvanute kategoorias kandideerib kuuekordne OSY-400 klassi maailmameister Rasmus Haugasmägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles