Korvpallikoondis on suure lahkumismängu ootuses: mul on ainuüksi au nendega riietusruumi jagada

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondis kohtub homme maailmameistrivõistluste valikturniiril Serbaiga. Ühtlasi on tegemist Kristjan Kanguri, Janar Taltsi ning Gregor Arbeti lahkumismänguga. 

«Eks me üritame ja anname endast parima, muid veksleid pole mõtet välja anda. Väga mõnus oli näha mehi, kellega mina isiklikult pole varem koos mänginud. Uus veri, uus energia – väga mõnusad viimased paar päeva on olnud,» sõnas pikalt Eesti koondise kaptenirolli kandnud Kangur.

Koondise peatreeneri Tiit Soku sõnul minnakse tugevat Serbiat võitma. «Mängime kodusaalis, ma ei näe muud varianti!» ütles ta.

Algkoosseisu paneb Sokk paika vastasest lähtuvalt, kuid kindlasti näeme väljakul kolme lahkuvat legendi. «Nad on ikkagi vormis mängijad  ja kogemused maksavad ka midagi.»

Koondisele Hispaaniast appi tulnud Rauno Nurger on koduklubis toimuvaga rahul. Tema meeskond on play-offi kursil ning mänguminuteid jagub talle piisavalt. Mängust Serbiaga rääkides ütles ta, et peatreeneril mingisuguseid eriplaane temaga ei ole: «Mängime kossu nagu ikka ning võtame sellest aknast viimast.

Kanguri, Taltsi ja Arbeti kohta ütles Nurger: «Nüüd on vanemad mehed ka juures. Minu arvates on sisekliima väga hea, kõik saavad läbi ning probleeme pole. Need kolm meest on Eesti koondisele väga palju andnud. Usun, et seda mängu tuleb vaatama palju inimesi.»

Koondisedebüüti ootava Henri Drelli sõnul annab legendide lahkumine mängule erilise aura. «Nende kolme legendi jaoks on tehtud suur sõu ja järsku olen mina ka siin pildis. Isegi trennis ja riietusruumis on nendega uhke koos olla. Kindlasti soovime mängu võita. Isiklikult loodan saada oma esimesed minutid ja teha midagi vägevat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles