Täna algab võitlus väärtusliku Eesti meistritiitli nimel

Toimetas Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Lill ja Marie Turmann.
Harri Lill ja Marie Turmann. Foto: Tairo Lutter

Täna algavad Tondiraba jäähallis Eesti meistrivõistlused jääkeeglis segapaaridele ning meistritiitli eest asub võistlema viis võistkonda.

Tiitlit asub kaitsma jääkeeglipaar Marie Turmann ja Harri Lill ning uus Eesti meister selgub laupäeval, 22. veebruaril.

Eesti meistritiitli väärtus on viimastel aastatel kasvanud, kuna segapaaride jääkeegel kuulub taliolümpiamängude programmi ning maailmas on konkurents ja mängijate tase kasvuteel. «Eesti sportlastele on avatud kõik võimalused, et võistelda koha eest 2022. aasta taliolümpiamängudel Pekingis ning on väga hea meel tõdeda, et meil on olemas ka sportlased, kes sinna püüdlevad ja teevad selle nimel igapäevaselt tööd,» ütles Eesti Curlingu Liidu juhatuse liige Fred Randver.

Kui varasemalt on Eesti meistritiitel üldjuhul tähendanud automaatselt õigust osaleda segapaaride jääkeegli maailmameistrivõistlustel, siis viimased kaks hooaega on Eesti Curlingu Liit loonud süsteemi, et MMil osaleja selgitatakse välja kvalifikatsioonimängude käigus. Jääkeegli maailmameistrivõistlused segapaaride arvestuses toimuvad 20.-27. aprillil Norras, Stavangeris.

«Ootame Eesti sportlastelt rahvusvahelistel tiitlivõistlustel parimat võimalikku sooritust ja kõrgeid kohti ning tahame olla kindlad, et MMile pääseb rahvusvaheliselt kõige konkurentsivõimeliseim võistkond, kes suudab võidelda olümpiamängude kvalifikatsioonipunktide nimel,» selgitas Randver.

Samas juhul, kui Eesti meistritiitel jääb tiitlikaitsjate kätte, saavad Marie Turmann ja Harri Lill võiduga automaatse õiguse esindada Eestit eelseisvatel segapaaride maailmameistrivõistlustel, kuna hetkel asub jääkeeglipaar Turmann/Lill maailma edetabelis Eesti võistkondade seas kõrgeimal positsioonil ning MK-etappidel on näidatud oma konkurentsivõimet võrdluses maailma tippudega. Kui Turmann/Lill Eesti meistriks ei tule, toimuvad pühapäeval kvalifikatsioonimängud värske Eesti meistri ja segapaari Turmann/Lill vahel.

Eesti meistrivõistlused jääkeeglis toimuvad 21.-23. veebruarini Tondiraba jäähallis ning põhiturniiril mängib viis segapaari. Eesti meister segapaaride jääkeeglis selgub laupäeval kell 14 algavas finaalmängus. Võistlused on pealtvaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles