Järelvaadatav: sakslased võtsid MMil kaksikvõidu, šveitslasest üllatusmees tõusis poodiumile (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Seefeldi MMil tõusid suure mäe võistlusel üllatuslikult poodiumile kolm üllatusmeest, kui teises voorus 135,5 meetri pikkuse õhulennu teinud 27-aastane sakslane Markus Eisenbichler võitis oma karjääri esimese individuaalse maailmameistritiitli. Sakslastele kindlustas kaksikvõidu samuti oma esimese MM-medali võitnud 26-aastane Karl Geiger. Poodiumi viimasele astmele kerkis üllatuslikult eilse kvalifikatsiooni samuti kolmandana lõpetanud 23-aastane šveitslane Killian Peier. Ainsa eestlasena Seefeldi MMil suure mäe põhivõistlusele pääsenud 18-aastase suusahüppaja Kevin Maltsevi sooritus jäi tagasihoidlikuks, kui ta lendas 112,5 meetri kaugusele ning sai 50 mehe konkurentsis 44. koha.

Enne võistlust:

Eilsel kvalifikatsioonivõistlusel pääses Maltsev ainsa Eesti sportlasena kolmest (lisaks Artti Aigro ja Martti Nõmme) edasi. 45. koht tuli 115-meetrise hüpe ja 96,3 punktiga.

Kvalifikatsiooni võitis Markus Aisenbichler 128,5 meetri ja 143,2 punktiga. Pikima õhulennu tegi teine sakslane Karl Geiger 131 meetriga, kuid tuulekompensatsiooni tõttu sai ta teise koha (141,1). Killian Peier Šveitsist oli kolmas, senise hooaja valitseja Ryoyu Kobayashi jäi neljandaks ehk pääses probleemideta põhivõistlusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles