PM Seefeldis. MMil suurüllatuse sepistanud Pulles: midagi pidi siit ju tulema! (1)

MAAA
, Postimees Grupi spordi peaprodutsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suusatamise MM Seefeldis algas eestlaste jaoks väga positiivselt, kui üle kuue aasta jõudis Eesti naissuusataja MMil veerandfinaali. 20-aastane Mariel Merlii Pulles oli kvalifikatsioonis 30.

«Enesetunne on viimasel päeval olnud hea, midagi pidi siit tulema!» sõnas Pulles pärast sõitu Kanal 2 eetris. Ta kinnitas, et rada on kiire. 

Kas üllatasid ennast ka? «Ikka! Muidugi!»

Pulles võistles teises veerandfinaalis, kus tema konkurentideks olid kvalifikatsiooni viies Eva Uvrec (Sloveenia), Sotši olümpiavõitja Maiken Caspersen Falla (Norra), olümpiapronks Natalja Neprjajeva (Venemaa), Jonna Sundling (Rootsi), Elisa Brocard (Itaalia). Sõit oli väga kiire, Falla võitis ajaga 2.30,1, Pulles kaotas talle 6,7 sekundiga.

«Tase on ikka päris kõva, pool maad jõuab nendega koos olla, aga siis lähevad nad juba eest ära. Läksin sõitma mõttega, et püsin ikka grupis ja saan laskumisel sõita. Ilm oli täiesti teistsugune, praegu on sula ja rada aeglasemaks läinud, aga suusk oli väga hea,» sõnas Pulles pärast veerandfinaali.

Hiljem Postimehega rääkides ütles Pulles, et veerandfinaali oli tal vaimselt lihtne sõitma minna. «Küll aga teadsin, et see veerandfinaal saab raske olema ning pean endast kõik välja andma.»

Tänane tulemus andis Pullesele usku ja jõudu, et maailma tippudega on võimalik koos sõita küll. Aga et nendega samale tasemele jõuda, tuleb veel kõvasti treenida.

Viimase Eesti naissuusatajana pääses sprindis MMil kvalifikatsioonist edasi Triin Ojaste, kui sai kuue aasta eest Val di Fiemmes (siis klassika) lõpuks 25. koha.

Pulles ise oli eelmise MMil kahe aasta eest Lahtis samal alal aga 57. - tõsi, siis sõideti klassikalises tehnikas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles