PM Seefeldis. Ustjugov konfliktist Klaeboga: tahtsin talle vastu vahtimist anda! (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seefeldi MMi vabatehnikasprindi võitis kolmekordne olümpiavõitja Johannes Høsflot Klæbo, kes sattus poolfinaali järel konflikti Vene suusastaari Sergei Ustjugoviga. 

Suurimat furoori tekitas poolfinaalis toimunud juhtum, mis ajas niigi omavahel krussis suhetega norralased ja venelased tülli - venelane Sergei Ustjugov ja norralane Johannes Höfslöt Klaebo läksid esmalt rajal pusklema, finišis jäi vähe puudu aga sellest, et norralane lahkunuks sinise silmaga. 

«Midagi ei juhtunud, põrkasime rajal lihtsalt kokku. Pärast finišit tahtsin talle vastu vahtimist anda, aga piirdusin patsutamisega,» rääkis Ustjugov Postimehele.

Mehed lahutas rootslane Calle Halfvarsson: «Me ei tegele poksiga!» sõnas ta NRK-le. 

Eesti koondise peatreeneri Anti Saarepuu sõnul oli olukorras süüdi just Klæbo, sest astus rajal Ustjugovi suusale peale, et teda takistada. Kas ebasportlik käitumine finišis on mõistetav? «Sportlasena tean, et emotsioonid on väga kerged, eriti sprindis, üle keema. See polnud õige käitumine, aga usun, et pats õlale pole kõige hullem!» arvas Saarepuu.

Oma vaatepunkt on ka erinevatel meediaväljaannetel.

Sport-Ekspress, Venemaa: «Sõidu ajal Klaebo segas ja tõukas Ustjugovit, pärast finišit venelane läks Klaebo juurde, tõukas teha ja patsutas õrnalt põsele. Seejärel Ustjugov naeratas.»

Dagbladet: «Ustjugov siunab Klaebot, astub norralase juurde ja lükkab teda. Klaebo näeb välja kohutavalt pahane ning nende kahe vahel on pinge. Klaebo vehib sõrmega ja žestikuleerib samal ajal kui Ustjugov teda korduvalt lükkab ja tema nägu ähvardab. Ustjugov saab kollase kaardi.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles